ON JE NAJBOLJI SVJETSKI VRATAR ZA KOJEG JOŠ NISTE ČULI: / Prije tri sezone bio je rezerva, a danas stoji uz bok Alissonu

Image
Foto: AFP

Nevjerojatan učinak vratara slabašnog Reimsa svakako je jedna od zanimljivijih nogometnih tema zadnjih dana

6.12.2018.
9:01
AFP
VOYO logo

Ovog vikenda odigrano je 16. kolo Ligue 1, a u sklopu kojeg su se susreli Reims i Toulouse u klasičnom dvoboju sredine ljestvice bez puno atraktivnih poteza. Bila je to još jedna za gledatelje mučna utakmica u kojoj je ponovno ponajbolji igrač na teren bio Edouard Mendy, vratar Reimsa.

Mendy je imao nekoliko sjajnih reakcija kojima je spašavao svoju momčad, ali ipak ih nije uspio spasiti od poraza, koji je, doduše, zahvaljujući njemu bio minimalan. Cijele sezone Mendy pruža sjajne partije, a tome u prilog govore i brojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od rezerve do ponajboljeg vratara lige

Mendy je prije tri sezone bio rezerva u Marseilleu, a nedavno je upravo u utakmici protiv svoje bivše momčadi impresivnim obranama zaustavio svaki šut „Feničana“ za konačnih 0:0. Slično je zamalo uspio i u spomenutom dvoboju s Toulouseom, ali to što je momčad primila pogodak ne umanjuje njegovu dobru partiiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mendy je sada ove sezone u Ligue 1 sačuvao netaknutu mrežu u čak 9 od 16 utakmica i tako postao jedini čovjek u Europi uz Liverpoolov Alissona koji je u dosadašnjem dijelu sezone od 16 utakmica sakupio devet nastupa bez primljenog pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo