VRATAR EGIPTA UPISAO SE U NOGOMETNU POVIJEST SP-A: / Nakon toga je nevjerojatno obranio penal

Image
Foto: AFP

El-Hadary je nastupom u ponedjeljak srušio rekord kolumbijskog vratara Farida Mondragona

25.6.2018.
17:03
AFP
VOYO logo

Egipatski vratar Essam El-Hadary postao je najstariji nogometaš koji je zaigrao na Mundijalu, jer je započeo dvoboj 3. kola skupine A protiv Saudijske Arabije u Volgogradu u dobi od 45 godina, pet mjeseci i 10 dana.

UŽIVO, RUSIJA – URUGVAJ 0-2: Suarez i društvo uništavaju Ruse, domaći nogometaši proživljavaju kalvariju

El-Hadary je nastupom u ponedjeljak srušio rekord kolumbijskog vratara Farida Mondragona koji je na prošlom SP u Brazilu zaigrao protiv Japana u dobi od 43 godine i tri dana. Egipat je nakon poraza od Urugvaja (0-1) i Rusije (1-3) u prva dva nastupa izgubio sve izglede za prolazak u osminu finala i prije susreta sa Saudijskom Arabijom pa je izbornik Egipta Hector Cuper na oproštaju od natjecanja odlučio dati El-Hadaryju mogućnost da se upiše u knjige rekorda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

El-Hadaryju je ovo 153. nastup za reprezentaciju, a prvi na svjetskom prvenstvu.

Egipat je nakon poraza od Urugvaja (0-1) i Rusije (1-3) u prva dva nastupa izgubio sve izglede za prolazak u osminu finala turnira i prije susreta sa Saudijskom Arabijom pa je izbornik Egipta Hector Cuper na oproštaju od natjecanja odlučio dati El-Hadaryju mogućnost da se upiše u knjige rekorda. Ovaj mu je to vratio na način da je obranio penal Saudijcima u prvom poluvremenu. Svi su mu potrčali u zagrljaj, bio je to emotivan trenutak Egipta na Svjetskom prvenstvu i emotivan trenutak za Essam El-Hadaryja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo