KOLIKO MU PROBLEMA STVARA / Vranješova tetovaža četničkog vojvode Đujića opet razlog skandala? UEFA istražuje utakmicu AEK-a i Veleža

Image
Foto: Profimedia

Otprije je poznato kako bivši reprezentativac BiH, Ognjen Vranješ, na ruci ima istetoviran lik četničkog vojvode

12.8.2021.
8:26
Profimedia
VOYO logo

Krovna europska nogometna organizacija istražit će utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige između AEK-a i Veleža zbog toga što je jedan nogometaš igrao s istaknutim fašističkim motivom.

FARE, odnosno Međunarodna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u nogometu, poslala je dopis UEFA-i i navode kako je moguće da je jedan igrač AEK-a igrao s fašističkim motivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije imenovano o kome je riječ, otprije je poznato kako bivši reprezentativac BiH, Ognjen Vranješ, na ruci ima istetoviran lik četničkog vojvode Momčila Đujića, a on je sudjelovao u toj utakmici s Veležom.

Image
Image

Tetovaža vojvode

Vranješ, kao što se vidi na slici iznad, na desnoj ruci ima tetoviran lik Momčila Đujića, četničkog vojvode koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem 1942. i početkom 1943. godine Đujić je sa svojim četnicima napravio pokolje po selima Gata, Tugare, Cista, Gornji Dolac, Zvečanje, Dugopolje, Štikovo, Maovice, Otavice, Vinalić, Kijevo i Garjak. U selu Kosovu kod Knina formirao je i sabirni logor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo