VRAĆA SE LEGENDARNI VRATAR VATRENIH: / 'Odbio sam Mourinha, ali Deportivo neću'

Image

Kad su ga mnogi već proglasili nogometnim umirovljenikom, Stipe Pletikosa trebao bi oživjeti svoju vratarsku karijeru u španjolskom prvoligašu Deportivu iz La Corune.

16.12.2015.
17:00
VOYO logo

"Još nisam za mirovinu", kazao je bivši vratar hrvatske reprezentacije za 24 sata koji je prošlu sezonu okončao u ruskom Rostovu i nakon toga više nije branio.

Odbio Chelsea i LA Galaxy

"Ovog ljeta imao sam nekoliko ponuda, odbio sam Chelsea koji je htio da budem treći vratar, zvao me i LA Galaxy. Nisam želio ići jer mi je supruga tek rodila. No, sad sam spreman krenuti u nove izazove. Vjerujem da mi neće trebati dugo da se vratim u formu i odigram još koju sezonu", kazao je Pletikosa koji će 8. siječnja proslaviti 37. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku je branio 114 puta, a od nacionalnog dresa oprostio se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014.

'HNL je jedno, Primera nešto sasvim drugo'

Da su vratari u nogometu dugovječni, smatra legendarni Dražen Ladić, član brončane generacije iz Francuske '98., koji se od nogometa oprostio upravo u tim godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako Gigi Buffon može braniti na najvišem nivou s 37 godna, zašto ne bi mogao i Pletikosa? Pogotovo jer on nikad nije bio golman koji se oslanjao na fizičke kvalitete nego su mu jake strane bile odlično postavljanje i refleksi. Jedino me brine stanka koju je imao, jedno su individualni treninzi, a drugo rad s momčadi. Primera nije HNL, tu svaki tjedan igraš protiv Messija, Ronalda, ali ako ga ljudi iz Depora žele, zašto ne bi otišao", smatra Ladić.

Deportivo traži zamjenu za ozlijeđenog vratara Fabricija Agosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo