"VRAĆA SE JUGOSLAVIJA": / Hrvati u Srbiji neće biti stranci!

Image

Nogometaši s prostora bivše države koji igraju u prvenstvu Srbije neće se računati u kvotu stranaca. Barem je takva najava i inicijativa vodećih srpskih klubova.

30.6.2015.
22:40
VOYO logo

Crvena zvezda i Partizan su, prema pisanju Monda, došli na takvu ideju, a ona je prihvaćena u zajednici Superlige (udruge prvoligaša) i sada je samo treba 'blagosloviti' Izvršni odbor tamošnjeg nogometnog saveza (FSS). Kako će to proći kod UEFA-e i FSS, nije poznato, ali s obzirom na utjecaj i snagu 'vječitih rivala', šanse su velike.

Zvezda i Partizan imaju solidan broj igrača iz bivše države, poglavito Crne Gore, Makedonije i BiH, a sada su u Partizan stigli i slovenski nogometaši, dok Crvena zvezda će potpisati Argentinca s hrvatskom putovnicom Luisa Ibaneza. Kako su u ovom prijelaznom roku stigla i pojačanja iz Bugarske, Brazila, Kamerunca, Izraela i Portugala, nije ni čudo da će vodeći klubovi biti u problemu s kvotom stranaca. Novi prijedlog je da ih se ograniči na šest u zapisniku po utakmici. Bez društva iz bivše Jugoslavije...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Transfermarktu, zasad samo dva igrača su stranci u Srbiji s hrvatskom putovnicom - Tomislav Ivičić koji od siječnja 2015. igra za Napredak iz Kruševca, te Zadranin Duško Đukić iz subotičkog Spartaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo