VELIKA SVAĐA U BAYERNU / Sve se zakuhalo zbog odlaska Hrvata. Neuer: 'Kao da su mi iščupali srce!' Kahn: 'Imat ćemo ozbiljan razgovor'

Image
Foto: PROFIMEDIA / MANUEL NEUER

Krajem siječnja Bayern je otkazao suradnju Toniju Tapaloviću, hrvatskom stručnjaku koji je dugo godina bio trener vratara u Bayernu, a to je osobito pogodilo Neuera

4.2.2023.
9:58
PROFIMEDIA / MANUEL NEUER
VOYO logo

Manuel Neuer, kapetan i "jedinica" Bayerna u prosincu je slomio nogu na skijanju i trenutačno se oporavlja od teške ozljede zbog koje će propustiti ostatak sezone.

Bavarci su umjesto njega doveli Yanna Sommera, 34-godišnjeg švicarskog reprezentativca. Osim toga, krajem siječnja otkazali su suradnju Toniju Tapaloviću, hrvatskom stručnjaku koji je dugo godina bio trener vratara u Bayernu. To je osobito pogodilo Neuera, kojega s Tapalovićem veže veliko prijateljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je udarac koji me teško pogodio. Rekli su mi klupski dužnosnici, odluka je došla niotkud, i za Tonija. Ne mogu to shvatiti, baš me udarilo. Toni je oduvijek bio timski igrač, svi su ga tako gledali. Nije radio za mene 11 i pol godina, nego za sve golmane, za stručni stožer i klub. Uvijek smo razdvajali posao i privatni život. Razumijem da nisam objektivan ili vjerodostojan, ali mogu uočiti razliku. To je bio udarac koji me dotukao kad sam već bio na dnu. Osjećao sam se kao da su mi iščupali srce, nešto najbrutalnije što sam doživio u karijeri. A doživio sam puno toga", rekao je Neuer u intervjuu za The Athletic.

Image
IPAK NIŠTA OD LIVAKOVIĆA /

Bayern okončao višetjednu bjesomučnu potragu za vratarom: Stigla zamjena za ozlijeđenog Manuela Neuera

Image
IPAK NIŠTA OD LIVAKOVIĆA /

Bayern okončao višetjednu bjesomučnu potragu za vratarom: Stigla zamjena za ozlijeđenog Manuela Neuera

'Nikada nisam čuo nijednog trenera da je rekao nešto loše o Toniju'

Dok je iz Schalkea dolazio u Bayern 2011., vrijeđali su ga navijači oba kluba i prilagodba mu je bila jako teška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I to je bilo brutalno, narasla mi je debela koža, ali ovo što se sad dogodilo na sasvim je drugoj razini. Svi u našoj skupini golmana bili su rastrgani na komade. Ljudi su počeli plakati. Mislim da to sve govori. Mi golmani smo tim u timu, ali Toni je bio popularan među svima", rekao je Neuer pa dodao:

"Svih ovih godina nikad nisam čuo nijednog trenera da je rekao nešto loše o Toniju. Pitajte Pepa Guaardiolu i njegov tim, odnosno Carla Ancelottija ili Niku Kovača. Curenje informacija iz stožera? Ne, 100 posto. Toni to nikad nije radio ni pod jednim trenerom. Razmišljao sam o svemu, pa i o svojoj budućnosti u klubu, ali dužnosnici Bayerna uvjeravali su me da mi ne rade to jer me žele povrijediti. Rekao sam im da se ne slažem s tim razlozima i osjetio da su me saslušali. To je odluka kluba i moram je prihvatiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kahn: 'Imat ćemo ozbiljan razgovor s Manuelom'

Predsjednik uprave Bayerna, bivši golman Oliver Kahn, oštro mu je odgovorio.

"To nije dobro za Manuela kao kapetana, a ne predstavlja ni Bayernove vrijednosti. Takve izjave dolaze u potpuno krivo vrijeme jer su pred nama jako važne utakmice. Neuer se osjetio osobno pogođen, to morate razumjeti do određene mjere. Znali smo to čim smo mu rekli odluku, nije je sjajno primio. Slično sam prošao ja u njemačkoj reprezentaciji 2004. Sepp Maier osjetio je da ga je savez izdao. Bio sam razočaran i ljutit, ali sam znao da je prioritet momčadi zajednički cilj. To mi je bilo važnije od osobnih osjećaja i zato nisam javno istupao. Manuel je napravio suprotno. Imat ćemo vrlo ozbiljan razgovor o tom potezu", kazao je Kahn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo