VLAOVIĆEV BIJEG I ŠUKEROV ČAROBNI LOB: / Prisjetite se najljepših hrvatskih golova na europskim prvenstvima

Image
Foto: AFP, VINCENT AMALVY

Hrvatska nogometna reprezentacija započet će ove nedjelje utakmicom protiv Turske svoj peti nastup na europskim prvenstvima.

11.6.2016.
10:15
AFP, VINCENT AMALVY
VOYO logo

U dosadašnja četiri nastupa na kontinentalnim smotrama naša je reprezentacija postigla 18 pogodaka, a s po tri su gola na vrhu vječne ljestvice strijelaca Davor Šuker i Mario Mandžukić. Za vas smo ovom prilikom odabrali pet najljepših golova koje su Vatreni zabili na dosadašnjim europskim prvenstvima. Pogledajte, prisjetite se i uživajte.

Goran Vlaović (Hrvatska - Turska 1-0, Euro 1996.)

Ovaj je gol stekao kultni status zbog činjenice da je prvi koji je Hrvatska postigla na velikim natjecanjima. U 86. minuti Vlaović se sjurio s vlastite polovice, iskoristio pogodnost što ga Alpay Özalan nije htio rušiti i donio Hrvatskoj povijesnu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Šuker (Hrvatska - Danska 3-0, Euro 1996.)

Šukerov gol koji je ušao u anale. Pri našem vodstvu 2-0 danski je golman Peter Schmeichel krenuo u napad, ali nije od toga imao nikakve koristi. Hrvatska je povukla kontru, Schmeichel se uspio vratiti na gol, a potom odlučio skratiti kut nadolazećem Šukeru, no naš se napadač sjajno snašao i kreirao nezaboravni lob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Šuker (Hrvatska - Njemačka 1-2, Euro 1996.)

Četvrtfinale prvog hrvatskog Eura. Nijemci su poveli pogotkom Klinsmanna iz jedanaesterca, a u 51. je minuti Šuker novom magijom donio Hrvatskoj izjednačenje. Sjajnom je fintom zavaljao njemačkog vratara Köpkea i smjestio loptu u mrežu. Nažalost, Nijemci su do kraja još jednom zabili i okončali nastup Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dado Pršo (Hrvatska - Francuska 2-2, Euro 2004.)

U drugoj utakmici na Euru 2004. Hrvatska je izborila remi protiv branitelja naslova Francuske, ali u konačnici nije uspjela proći skupinu. Pršo je u 52. minuti zabio za vodstvo 2-1 nakon što je odlično primio loptu, riješio se jednog čuvara i iskoristio oklijevanje drugog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić (Hrvatska - Irska 3-1, Euro 2012.)

Hrvatska je prošli Euro otvorila pobjedom protiv Irske, a Mandžukić je zabio već u trećoj minuti i to glavom s više od deset metara udaljenosti. Istina je da je lošom reakcijom pomogao i irski vratar Given, ali nije sporno da je Mandžukić lijepo naciljao i pogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo