VJEROJATNO NAJTUŽNIJA NOGOMETNA PRIČA OVE GODINE: / Legendarni njemački klub i četverostruki prvak proglasio bankrot

Image
Foto: Profimedia

Trenutno drže 12. mjesto u trećoj ligi, a na svu sreću klub neće dobiti kaznu oduzimanja bodova

15.6.2020.
7:42
Profimedia
VOYO logo

Ugledni i uglavnom vjerodostojni njemački mediji javljaju kako je četverostruki prvak i jedan od najpoznatijih bundesligaša, Kaiserslautern, proglasio banrkot. Čelnici Wilfried de Buhr i Andreas Buck navodno više ne mogu održavati klub i proglasili su bankrot kako bi se pronašao novi investitor koji bi krenuo ispočetka.

Kaiserslautern trenutno drži 12. mjesto u trećoj ligi, a na svu sreću klub neće dobiti kaznu oduzimanja bodova i riskirati pad u niži razred tamošnjeg nogometa jer je Savez odlučio ukinuti sve kazne u vrijeme dok traje pandemija koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

28.07.2018, Football 3. Bundesliga 2018/2019, 1. match day, 1.FC Kaiserslautern - TSV 1860 Muenchen, Betzenbergstadium Kaiserslautern.1-0 sieg fuer den FC Kaiserslautern, winner celebration Football: Germany, 3. Bundesliga, Kaiserslautern - 28 Jul 2018,Image: 380008671, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Najcrnji scenarij

Njemački velikan, koji je posljednje prvenstvo osvojio 1998. godine kada je njihov dres nosio i legendarni Michael Ballack, dužan je čak 25 milijuna eura i nakon proglašenja bankrota imat će tri mjeseca za pronalazak novog investitora, a ako to ne uspiju nakon tri mjeseca svi će igrači dobiti raskid ugovora i klub će tada prestati postojati.

Navodno, ako je vjerovati njemačkim medijima, investitori postoje, ali ne žele ulaziti u klub dok financijska situacija nije potpuno čista, odnosno, ne žele pokrpavati dugove i bacati novac u vjetar, već žele klub preuzeti bez dugova. Klub sada mora, u sljedeća tri mjeseca, stvoriti plan rekonstrukcije da vrati novac vjerovnicima koji se žele naplatiti, a ako to ne uspiju vjerojatno im prijeti najcrnji scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo