problemi sa srcem / Vječno osporavani reprezentativac na novom početku: 'Hvala Bogu, sve je dobro, uskoro se vraćam!'

Image
Foto: Marvin Ibo Güngör/DPA/PIXSELL

Karijera ga nikad nije mazila, stoga Striniću dvomjesečna pauza zbog problema sa srcem nije predstavljala velik problem

13.11.2018.
7:59
Marvin Ibo Güngör/DPA/PIXSELL
VOYO logo

Nogometni put Ivana Strinića nikad nije mazio. Osporavan još od doba kad je igrao u splitskom Hajduku i vječno gledan kao najslabija karika reprezentacije, više zbog 'uklete' pozicije lijevog beka no zbog manjka svojih sposobnosti, Ivan je uvijek koračao kroz trnje. 

U kolovozu ove godine činilo bi se kako bi njegov 'križni put' mogao završiti na tragičan način. Strinić je naime, imao problema sa srcem, a liječnici su u prvi mah posumnjali na hipertrofiju. Njegova karijera u Milanu, klubu koji mu predstavlja vrhunac karijere, time bi završila i prije no što je počela. Strinić je naime, ovog ljeta, netom uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, potpisao za talijanskog velikana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, dva mjeseca nakon zabrinjavajućih glasina, sumnje u spomenutu bolest konačno su otklonjene i Strinić je blizu povratka na nogometne terene. 

Jučer je obavio liječnički pregled u Padovi, u rukama cijenjenog talijanskog liječnika Domenica Corrada, predsjednika Zbora liječnika Talijanskog olimpijskog odbora angažiranog od strane Milana. Nikako jeftin potez, no kad se radi o problemima sa srcem, kod Talijana nikad dosta opreza, posebno nakon tragične smrti kapetana Fiorentine Davidea Astorija protekle sezone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Striniću je tako preostala još jedna stvar. Od danas ujutro nosit će holter 24 sata koji će pratiti rad njegova srca, a budu li rezultati pozitivni, već ovaj se tjedan vraća treninzima. 

Srećom, čvrst je Strina. Nogometna karijera nikad ga nije mazila i navikao je boriti se s negativnim prognozama, očekivanjima, komentarima. Otkad mu je zabranjeno treniranje, Ivan je bio optimističan glede svog povratka na teren. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još uvijek ne mogu dati konačnu izjavu da je sve gotovo jer nije, ali blizu sam toga da se vratim treninzima, optimizam je tu", prokomentirao je Strinić za Sportske Novosti. 

Unatoč svemu, Strinić će reći kako u karijeri sportaša postoje i gore stvari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima i gorih situacija kad igrač ozlijedi koljeno pa bude šest mjeseci out. Nisam tako dugo pauzirao, ništa se strašno nije dogodilo, samo sam kvalitetno odmorio", kaže Strinić, koji će rezultate klupskog monitoringa doznati u četvrtak, kad se sastaje komisija talijanskog saveza koja će procijeniti njegovu situaciju. 

Na utakmici Hrvatske i Španjolske neće se moći pojaviti zbog navedenih obaveza. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram sve to obaviti u iduća dva dana pa me neće biti. Zvao me izbornik da se probam barem pojaviti, ali jednostavno ne stignem."

Na kraju je ponudio i svoju prognozu velikog susreta Lige nacija u četvrtak na Maksimiru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda sad mi njih dobijemo 7:1" kaže Strinić u šali pa u nešto ozbiljnijem tonu ipak dodaje: "Sigurno je da će biti drukčije nego u Elcheu. Vidim da će biti pun stadion, Španjolce čeka teška utakmica", zaključio je.  

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo