VIZIJA IZBORNIKA ČAČIĆA: / Pogledajte tko je 'in', a tko 'out' u prvoj momčadi Vatrenih

Image
Foto: Pixsell, slavko midžor

Novi izbornik Ante Čačić povest će hrvatsku reprezentaciju u dva posljednja ispita u euro-kvalifikacijama. Za dva tjedna, 10.

26.9.2015.
9:00
Pixsell, slavko midžor
VOYO logo

Bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati nova, Čačićeva Hrvatska, koje igrače će izostaviti iz prvog sastava, koje uvesti. Čačić je već u svom popisu napravio izmjene u odnosu na svog prethodnika Niku Kovača. Izostavio je hajdukovca Miju Caktaša, zvao Josipa Pivarića iz Dinama, a među napadače uvrstio Duju Čopa (Malaga), umjesto Ante Rebića (Fiorentina). Jasno je da Čačić neće raditi "copy-paste" momčadi bivšeg izbornika, kako u popisu igrača, tako i izboru prve momčadi, iako će sustav ostati isti (4-2-3-1).

Image
CIRK /

US U HNS-u! Čačić iz Vatrenih izbacio hajdukovca, a pozvao dinamovca

Image
CIRK /

US U HNS-u! Čačić iz Vatrenih izbacio hajdukovca, a pozvao dinamovca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić u napadu

To Čačić ne bi mogao napraviti ni da želi, jer zbog ozljede vjerojatno neće moći računati na prvog napadača . Juventusov napadač koji ima problema s ozljedom butnog mišića, a njegov oporavak bit će na "knap" za Bugarsku. Na Ivicu Olića ne može računati zbog kartona, tako da bi se na mjestu čistog napadača mogao naći Nikola Kalinić. Bivši hajdukovac je nakon dolazka iz Dnjipra proigrao u Fiorentini, za očekivati je da će mu Čačić dati prednost ispred Andreja Kramarića i Čopa. Na mjestu ofanzivnog trojca, Čačić neće raditi promjene, za očekivati je da će tu i dalje biti Ivan Perišić, Ivan Rakitić i Marko Pjaca koji je i kod Kovača našao mjesto u prvom sastavu u posljednje dvije utakmice.

Kovačić umjesto Brozovića

Na mjestu njihovih "osigurača" trebalo bi doći do promjene, a Čačić će tu posegnuti za realovcima. Uz Luku Modrića trebao bi se naći Mateo Kovačić, koji doduše u Madridu igra nešto ofanzivnije. Veznjak kraljevskog kluba istisnuo bi tako Marcela Brozovića iz prvih 11. Brozović je izgubio mjesto u početnoj postavi Intera, dok s druge strane, Kovačića svi hvale zbog igara u Realu... Trener Rafael Benitez koristio ga je u svim Realovim utakmicama u Primeri, a na posljednjoj, gostovanju kod Athletica, Kova je krenuo u sastavu od 1. minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pivarić umjesto Vrsaljka

Promjene bi se dogodile i u zadnjem redu. Umjesto Šime Vrsaljka, očekujemo da u prvom sastavu osvane Josip Pivarić koji u posljednje vrijeme briljira u Dinamu.

"O Pivariću se dosta pisalo, sada se ustalio u momčadi Dinama te kvalitetno igra u kontinuitetu, a zadnjih je par mjeseci u najboljoj formi", kazao je izbornik Čačić pojašnjavajući zašto je pozvao Pivarića. Tko god da zaigra, neće mu biti lako, i zbog važnosti utakmice, ali i zbog tišine na Maksimiru. Igračima nikad nije bilo lako igrati pred praznim tribinama...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga bi Čačićeva momčad mogla izgledati ovako (4-2-3-1): Subašić; Pivarić, Ćorluka, Vida, Srna; Kovačić, Modrić; Pjaca, Rakitić, Perišić; Kalinić.

Izbornik čak ni kao na rezervu neće moći računati na Dejana Lovrena. Zbog loše forme u Liverpoolu, Kovač ga nije stavljao u prvih 11 u zadnje dvije utakmice, a sad je Lovren zaradio ozljedu gležnja i neće ga biti, prema prognozama, dva mjeseca na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velemajstori dodatnih kvalifikacija

U kvalifikacijama je Hrvatska, nakon odličnog početka, osvojivši samo bod iz dvije utakmice (Azerbajdžan, Norveška) kompromitirala izglede za odlaskom na EURO 2016. u Francusku. Sad našoj reprezentaciji trebaju dvije pobjede, uz pomoć vodeće Italije u utakmici protiv Norvežana. Skandinavci su pobjedom u Oslu preskočili Hrvastku na drugom mjestu u skupini. S oduzetim bodom koji vrijedi i na trećem mjestu, Vatreni nemaju izgleda biti najbolja trećeplasirana momčad. Ukoliko ne stigne "poguranac" od Talijana, uz dakako, dvije Čačićeve pobjede, Hrvatskoj se u nikad lakšim euro-kvalifikacijama smiješi doigravanje.

Ako se to uistinu i dogodi, utješna je činjenica što su naši nogometaši uvijek prolazili taj ispit, u "pripetavanju" su pravi majstori. Potvrđuju to utakmice protiv Ukrajine za SP 1998., protiv Slovenije za EP 2004., protiv Turske za EP 2012. i protiv Islanda za SP 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, od Čačića se očekuje ipak izravni plasman u Francusku...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo