Katastrofalna prognoza: 'Promijenio sam tri majice i još ću barem dvije!'

Strah od vremenskih uvjeta na Svjetskom prvenstvu bio je opravdan. Posebice se to odnosi na Manaus gdje će Hrvatska i Kamerun u ponoć sa srijede na četvrtak igrati odlučujuću utamicu skupine A.

17.6.2014.
17:26
VOYO logo

Naime, po zadnjoj meteorološkoj prognozi, vlažnost zraka u Manausu trebala bi biti oko nevjerojatnih 90 posto. Za usporedbu, na utakmici Engleske i Italije u petak bila je oko 60 posto. Nakon tog susreta obje su se momčadi žalile na nemoguće uvjete i 'haluciniranje od umora' pa možemo samo zamisliti kako će u 19 sati po lokalnom vremenu biti našima i Kameruncima.

Kada se tome još pridoda tropskih 30 stupnjeva Celzijusa bez daška vjetra i padalina, jasno je da će nogometaši imati problema s disanjem, umorom i pitanje je koliko utakmica u takvim uvjetima uopće može biti regularna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je vruće u Manausu otkrio je u javljanju uživo za HTV Drago Ćosić. Javio se poznati hrvatski sportski komentator izravno iz Manausa oko 23 sata po hrvatskom vremenu, kada je u u tom brazilskom gradu bilo oko 18.00.

"Sada je ovdje oko 26 stupnjeva Celzijusa i oko 70 posto vlage u zraku, a procjenjuje se da će u vrijeme utakmice biti oko 30 stupnjeva i oko nevjerojatnih 90 posto vlage. Međutim, koliko je sparno najbolje opisuje to da sam do 17 sati ukupno promijenio tri majice, a do kraja dana ću ih izmjeniti barem još dvije. Procjenjuje se da će naši reprezentativci tijekom 90 minuta dvoboja s Kamerunom izgubiti tri do četiri litre tekućine. Što se tiče obrane od komaraca, ja kod sebe imam i posebni vojni sprej za komarce kojim se branim od uboda i dodatni manji sprej za dezinfekciju", slikovito je opisao Ćosić, koji svoj novinarski posao obavlja u kratkim hlačama i japankama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da zbog toga neću završiti u medijima", našalo se poznati medijski djelatnik.

Inače, Vatreni su oko 19.30 po europskom vremenu stigli u Manaus, a na sudbonosnu Arenu Amazoniju, stadion koji je sigurno najkontroverniji na ovom prvenstvu, trebali bi stupiti oko jedan sat ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po zadnjim vijestima iz Brazila, izbornik Niko Kovač napravit će tri izmjene u odnosu na sastav koji je otvorio SP protiv Brazila prošlog četvrtka. Mario Mandžukić vraća se u napad umjesto Nikice Jelavića, Sammir koji bi se, računaju u našem stožeru, po logici stvari trebao najlakše prilagoditi strašnoj sparini (rodom je iz Bahije) zamijenit će Matea Kovačića, a ostaje još dilema hoće li na lijevom boku startati Šime Vrsaljko ili ne sasvim oporavljeni Danijel Pranjić.

//www.youtube.com/embed/T6rbVZT_F-A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatni sastav: Pletikosa – Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić – Modrić, Rakitić – Perišić, Sammir, Olić – Mandžukić

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo