VIJEST DANA DOLAZI S POLJUDA: / Čak 19 igrača napušta Hajduk; Gasi se Hajduk II - Klub 2020. završio s 22 milijuna kuna gubitka

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Njih 17 će ići na posudbe, a sa 19 igrača ćemo ići na raskid ugovora'

17.4.2021.
14:00
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić u subotu je na Skupštini Hajduka potvrdio je da će Hajduk ukinuti svoju drugu momčad zbog prevelikih troškova. Shodno tome, uspostavit će se bitniji odnosi s drugim klubovima kojima će Bijeli posuđivati igrače, javlja Slobodna Dalmacija.

Image
TRAMEZZANI U NEKOLIKO RIJEČI REKAO KAKVA JE HAJDUK TRENUTNO MOMČAD: /

'Vidjeli ste danas kolika je razlika...'

Image
TRAMEZZANI U NEKOLIKO RIJEČI REKAO KAKVA JE HAJDUK TRENUTNO MOMČAD: /

'Vidjeli ste danas kolika je razlika...'

'Prije pet dana smo zatražili ukidanje Hajduka II'

"Prije pet dana smo zatražili ukidanje Hajduka II. Troškovi su godišnje 10,9 milijuna kuna. Tu su i plaće, putovanja... Dio troškova zbog ugovora ćemo imati i do ljeta sljedeće godine. Iza te odluke je stajala analiza Akademije. Trenutno je 41 igrač u kadru Hajduka II. Po izvještaju šefa Akademije pet igrača bi se na ljeto trebalo priključiti seniorima. Za 17 igrača planiramo posudbu u prvu i drugu ligu, da vidimo jesu li za Hajduk koji se bore za naslove. Za peto mjesto su svi, ali za Hajduk koji se bori za naslove su trenutno tu samo njih pet da budu u konkurenciji. Njih 17 će ići na posudbe, a sa 19 igrača ćemo ići na raskid ugovora. Možda u svoj toj selekciji najviše trpi trener Hajduka II Goran Sablić. Ušli su igrača u zonu komoda, dobro im je, možda i od tih 17 ili 19 bude dobrih igrača, pogriješit ćemo sigurno, ali onda kada izađu iz ovog ugodnog okruženja. Želimo klubovima partnerima dati pet-šest igrača, za klubove prve lige tražili bismo klub partner u okruženju, već smo u razgovorima", najavio je Jakobušić i naglasio kako se o financijskim izvještajima na ovoj skupštini se neće glasati, nego tek na skupštini u osmom mjesecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kada sam došao govorio sam da imamo plaće samo za iduća dva mjeseca'

"Kada sam došao govorio sam da imamo plaće samo za iduća dva mjeseca. Tada je to tako bilo. Sada smo isplatili plaće za siječanj, veljaču, ožujak. Nismo se zadužili, to je ključno. Naravno da smo mogli napraviti neki izlazni transfer na zimu, ali cijene koje su nam ponuđene nisu nas zadovoljavale. Nismo išli kupovati sigurnost. Sigurno bi nam bio život lakši, ali ne biramo lakši put. Zahvalio bih se igračima, par njih na čelu s kapetanom koji nose najviša primanja. Dogovorili smo da im jedan dio platimo u drugom dijelu godine, pokazali su zajedništvo, odanost", naglasio je Jakobušić.

Jakobušić je, tako, potvrdio da će Hajduk uspostaviti bitnije veze s nekoliko klubova kojima će slati igrače na posudbu, kako bi se profilirali pa konkurirali za nastupe u prvoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokreće se Hajduk TV

Najavio je predsjednik Hajduka i pokretanje Hajduk TV-a, prve klupske televizije, prenosit će se i utakmice kadeta, pionira, juniora, s ekskluzivnim sadržajima uz nadoplatu. Također, novi travnjak se treba postavljati od 24. svibnja, a završetak radova je 12. srpnja. Hajduk je godinu završio u velikom minusu.

"Prošla 2020. godina je nažalost bila takva kakva jest. Završili smo je sa skoro 22 milijuna kuna gubitka. Izgleda loše, pogotovo kada je usporedimo s 2019. godinom kada smo imali pet milijuna kuna dobiti. Međutim, u 2020. godini je bilo 32 milijuna kuna transfera, u 2019. je bilo 101 milijun kuna", rekao je član uprave Ivan Matana, prenosi 24sata, pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prihodi od ulaznica su bili manji 5,5 milijuna kuna'

"Prihodi od ulaznica su bili manji 5,5 milijuna kuna, komercijalni prihodi manji 3,7 milijuna kuna. Sponzorstva i oglašavanje porasli su četiri milijuna kuna. Uglavnom, u poslovnim prihodima bez transfera bilo smo bolji devet milijuna kuna nego u prethodnoj godini. Igračima su bile smanjene plaće za 20 posto i djelatnicima. Nismo imali transfera kao godinu prije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo