VIDEO: / Zbog ovoga je Messi jednostavno najveći!

I dok su svi redom hvalili njegovu igru protiv Manchestera, mali maestro iz Argentine ostao je skroman: 'To što sam proglašen igračem finala najmanje je važno'.

29.5.2011.
18:22
VOYO logo

Kao i nekoliko puta ove sezone, u finalu Lige prvaka smo ponovno vidjeli istinski nogometni show Lionela Messija. Zabio je svoj 12. gol u Ligi prvaka ove sezone (izjednačivši rekord Ruuda van Nistelrooyja iz sezone 2002./2003.), prvi na engleskim nogometnim travnjacima, i to u najvažnijem trenutku.

Sve što je radio na legendarnom Wembleyju bila je prava poezija pokreta. Obrana Uniteda bila je u stalnom strahu čim bi Argentinac primio loptu, stvarao je totalni nered pred vratima Van der Sara i zasluženo je proglašen igračem finala. Unatoč tome, u svojim izjavama nakon susreta ovaj mali maestro je i dalje ostao vrlo skroman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što sam proglašen igračem finala najmanje je važno, jer je nevjerojatno kako smo svi odigrali. Bili smo odlični u svim segmentima igre. Sretni smo zbog još jednog osvojenog trofeja, bila je ovo teška sezona, ali svima smo pokazali tko smo. Najbolja momčad", izjavio je Messi kojeg je strašno nahvalio mozak Barçine igre - Xavi.

"On je broj jedan, on stvara razliku na terenu - jednostavno je najbolji nogometaš svijeta", istaknuo je Xavier Hernández i Creus (puno ime), koji je nosio kapetansku vrpcu u finalu na Wembleyju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, u 88. minuti je Pep Guardiola uveo Carlesa Puyola, svi su pomislili kako legendarni kapetan dobiva šansu treći put dignuti pehar Lige prvaka. Xavi mu je predao vrpcu, trebala je to biti kruna njegove karijere, ali kada se Barça popela kod Michela Platinija, vrpca je osvanula na ruci - Erica Abidala!

Heroj koji je dva mjeseca ranije pobijedio tumor jetre, najomiljeniji dečko u svlačionici, dobio je najveću nagradu. Šapnuo je svom sunarodnjaku i šefu UEFA-e na uho 'mercy', te podignuo pehar na istome mjestu gdje je Barcelona 1992. osvojila svoj prvi europski naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i prije ovoga velikog finala, svi smo se složili da je naša najveća pobjeda, naš najvažniji trofej to što se Abi (Abidal) oporavio", istaknuo je srčani Brazilac Dani Alves te dodao: "Priredili smo pravi spektakl sve one koji obožavaju nogomet i vole ove igru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, svaki igrač Barcelone zaradio je nagradu od čak 750.000 eura. Gerard Pique je za uspomenu škarama rasparao mrežu koju su triput pogađali njegovi suigrači, a svjetski poznata djevojka Barçinog braniča - Shakira odmah nakon finala je na svom Twitter profilu objavila:

"Prvaci! Neka nam dugo živi Barcelona! Sada se pripremite, slijedi velika proslava!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Liga prvaka

Vezani članci:

arti-201105290127006 arti-201105290040006 arti-201105280382006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo