VIDEO: / Vijest koja je na Badnjak uništila kladitelje!

Iako su bili u velikoj formi te najavljivali pobjedu, Glasgow Rangersi pretrpili su drugi ovosezonski poraz u 20. kolu škotskog nogometnog prvenstva na gostovanju kod St. Mirrena.

24.12.2011.
18:57
VOYO logo

Iako je početak bio obećavajuć, Rangersi su s 2:1 poraženi kod osmoplasirane momčadi škotske Premierlige. Lee Wallace doveo je momčad Allyja McCoista u vodstvo već nakon 11 minuta igre u prvom poluvremenu. Gosti su nastavili dominirati sve do 24. minute kada se dogodio ključan detalj koji je odredio daljnji tijek susreta.

Na hrvatskom reprezentativcu Nikici Jelaviću napravljen je prekršaj s desne strane Rangersova napada, a iz istog je, činilo se, Kyle Lafferty zabio za 2:0. No, glavni sudac svirao je prekršaj Leeja McCullocha kojem je nakon toga pokazao izravni crveni karton. McCulloch je u borbi za poziciju laktom u glavu pogodio obrambenog igrača St. Mirrena zbog čega je već nakon nepunih 25 minuta igre morao napustiti travnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostatak prvog djela protekao je u potpunoj dominaciji domaćih nogometaša čija se upornost konačno isplatila u 44. minuti. Australac Aaron Mooy prošao je sretno pored trojice obrambenih igrača Rangersa, a onda je topovskim udarcem lijevom nogom pogodio gornji desni kut gostujućih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasgow se grčevito branio da izdrži do poluvremena barem s neriješenim rezultatom, a onda je uslijedio, pokazalo se na kraju, pobjednički pogodak. Jelavić je izgubio loptu uz aut-liniju 35 metara od svog gola, Paul McGowan odlično je utrčao u prazan prostor, primio loptu, te neobranjivo pogodio desni donji kut Rangersova gola u drugoj minuti sudačke nadokande za vodstvo St. Mirrena.

U nastavku utakmice gosti su i s igračem manje bili bolja momčad, ali nisu uspjeli doći do izjednačenja. Najbolju priliku za to imao je Jelavić koji je u 55. minuti propustio realizirati jedan na jedan situaciju s golmanom St. Mirrena. Lijevom je nogom pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice gosti su ostali i bez Rumunja Dorina Goiana koji je u razmaku od 15-ak minuta sakupio dva žuta kartona. Jelavić je odigrao svih 90 minuta utakmice, baš kao i bosansko-hercegovački reprezentativac Saša Papac.

Celtic je tako pobjedom 2:1 protiv Kilmarnocka, došao na samo bod zaostatka za Rangersima koje za četiri dana dočekuje na svom Celtic Parku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

St. Mirren - Glasgow Rangers 2-1 (Mooy 44, 45+2 / Wallace 11) Inverness - Aberdeen 2-1 Celtic - Kilmarnock 2-1 Hearts - Motherwell 2-0 Dundee United - Hibernian 3-1 Dunfermline - St. Johnston 0-3 Redoslijed: 1. Glasgow Rangers 48, 2. Celtic 47, 3. Motherwell 34, 4. St. Johnstone 29, 5. Hearts 28...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo