VIDEO: / Veliki gradski derbi odlučen nakon pogreške

U derbiju 18. kola Serie A nogometaši Intera upisali su 6. pobjedu u nizu. U gradskom sudaru pogotkom Milita nadvisili su Milan s 1:0.

15.1.2012.
23:16
VOYO logo

Sada je definitvno jasno kako je Claudio Ranieri uspio posložiti momčad Intera koja je spremna potpuno se uključiti u borbu za Scudetto. Nakon katastrofalnog starta Ranieri je preuzeo momčad doslovno na dnu ljestvice, a sada su svega šest bodova iza lidera Juventusa odnosno pet manje od Milana.

Bio je ovo i prvi poraz aktualnih prvaka nakon 2. listopada prošle godine kada ih je u Torinu svladao Juventus 2:0. U ogled s Interom trener Milana Massimilano Allegri odlučio je ući s Patom u napadu uz Ibrahimovića, što su talijanski mediji odmah ocijenili zahvalom brazilskom napadaču za lojalnost klubu pošto je ovog tjedna odbio transfer u Paris Saint Germain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda je i Inter na klupi ostavio dva vrlo važna oporavljenika, Wesleya Sneijdera i Diega Forlana, gostujući sastav bolje je stajao na terenu. Pogodak odluke stigao je u 54. minuti kada je jednu loptu Zanettija, upućenu s desnog krila paralelno s linijom šesnaesterca, Abate krivo procijenio, promašio, a ona je stigla do Milita.

Ovaj se odmah sjurio po lijevoj strani u kazneni prostor i prizemnim udarcem u dalji kut matirao Abbiatija. Nakon toga uslijedili su silni napadi Milana, međutim nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti vrata gostiju. Najbliže golu bili su još kod 0:0 kada je Van Bommel pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo