VIDEO: / Svjetsko prvenstvo je 'spašeno'! Brazil slavio u rijetko viđenom trileru

U sjajnoj prvoj utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva u Belo Horizonteu domaćin Brazil izborio je prolaz dalje u susretu protiv Čilea, ali tek nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca.

28.6.2014.
14:01
VOYO logo

Regularni dio utakmice, kao i dva produžetka, završili su rezultatom 1:1, a potom je u lutriji jedanaesteraca Brazil ostavio nadu da će 13. srpnja osvojiti svoj šesti naslov prvaka svijeta.

Brazil je poveo u 18. minuti preko David Luiza, iako se iz ponovljene snimke čini da je to bio autogol Garyja Medela. Neymar je izveo korner s lijeve strane brazilskog napada, najviši je u skoku bio Thiago Silva koji je loptu proslijedio prema desnoj vratnici, a tamo ju je, prema službenoj statistici, u mrežu koljenom poslao David Luiz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čileanci nisu stajali predobro na travnjaku u tim trenucima, no do izjednačenja su ipak stigli u 32. minuti. Brazil je izvodio aut s lijeve strane u ravnini svog šesnaesterca, no neozbiljno dodavanje Hulka presjekao je Eduardo Vargas, koji je proslijedio loptu u kazneni prostor do Alexisa Sancheza, a ovaj pak precizno cilja donji desni kut gola Julija Cesara.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil je nakon toga ponovno nasrnuo na gol Čilea, a najbolju priliku promašio je Neymar. Napadač Barcelone je pred kraj prvog poluvremena sjajno skočio na jedno ubacivanje s desne strane, no njegov udarac glavom skrenuo je, sasvim slučajno, čileanski branič. Lopta bi vrlo vjerojatno završila u golu da nije bilo dodira.

U nastavak utakmice obje su reprezentacije ušle u neizmijenjenim sastavima, a na prvo se uzbuđenje i najkontroverzniju situaciju na susretu čekalo manje od 10 minuta. Hulk je postigao pogodak, ali tek nakon što je jednu sjajnu ubačenu loptu u kazneni prostor primirio rukom. Sjajni engleski sudac Howard Webb uočio je tu situaciju i opravdano poništio pogodak. Hulk je nakon toga bio jako ljut i pokazivao je da loptu primirio rukom, iako se na ponovljenoj snimci jasno vidi da mu je lopta sjela na biceps.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja regularnog dijela nije bilo pogodaka a u produžecima treba reći kako nije bio pravih prilika do samog kraja kada je Mauricio Pinilla s nekih 13 metara pogodio vratnicu i na trenutak oduzeo dah svima prisutnim na stadionu u Belo Horizonteu. Uslijedili su penali.

Brazil je prvi pucao, a u vodstvo ga je snažnim udarcem doveo David Luiz. Nakon njega je bijeloj točci pristupio Pinilla, pucao je po sredini gola, no njegov je udarac pročitao Julio Cesar. Claudio Bravo je ponovno promašio stranu, no Willian je promašio cijela vrata, čime je vratio Čile u igru. Lopti je samouvjereno potom pristupio Alexis Sanchez, no i njegov je udarac pročitao brazilski vratar te ga obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj seriji je za Brazil precizan bio Marcelo, iako je Bravo imao loptu na ruci, dok je za Čile prvi pogodio Charles Aranguiz. Četvrtu seriju je otvorio Hulk snažnim, ali nepreciznim udarcem. Marcelo Diaz je nakon toga zabio za 2:2.

U petoj je seriji loptu u svoje noge uzeo Neymar te je hladnokrvno pogodio u donji lijevi kut za 3:2. Alejandro Jara je bio peti izvođač za Čile, ali i posljednji. Pogodio je vratnicu i poslao Brazil u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FINALE:

13. srpnja: NJEMAČKA - ARGENTINA 1:0 u produžecima (Estadio do Maracana Rio De Janeiro, 21.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UTAKMICA ZA TREĆE MJESTO:

12. srpnja: BRAZIL - NIZOZEMSKA 0:3 (Estadio Nacional Brasilia, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POLUFINALE:

8. srpnja: Brazil - NJEMAČKA 1:7 (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. srpnja: ARGENTINA - Nizozemska 0:0, 4:2 na penale (Arena Corinthians, Sao Paulo, 22.00)

ČETVRTFINALE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. srpnja: Francuska - NJEMAČKA 0:1 (Maracana, Rio de Janeiro, 18.00) BRAZIL - Kolumbija 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 22.00)

5. srpnja:ARGENTINA- Belgija 1:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NIZOZEMSKA - Kostarika 0:0, 4:3 na penale (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

OSMINA FINALA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28. lipnja:BRAZIL - Čile 1:1, 3:2 na penale (Estadio Mineirao, Belo Horizonte, 18.00) KOLUMBIJA - Urugvaj 2:0 (Maracana, Rio de Janeiro, 22.00)

29. lipnja:NIZOZEMSKA - Meksiko 2:1 (Estadio Castelao, Fortaleza, 18.00) KOSTARIKA - Grčka 1:1, 5:3 na penale (Arena Pernambuco, Recife, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. lipnja:FRANCUSKA - Nigerija 2:0 (Estadio Nacional, Brasilia, 18.00) NJEMAČKA - Alžir 2:1 u produžecima (Estadio Beira-Rio, Porto Alegre, 22.00)

1. srpnja:ARGENTINA - Švicarska 1:0 u produžecima (Arena Corinthians, Sao Paulo, 18.00) BELGIJA - SAD 2:1 u produžecima (Arena Fonte Nova, Salvador, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo