VIDEO: / Senzacija na Old Traffordu, United šokiran!

Potpuno neočekivano, u susretu 19. kola posljednjeplasirani sastav Premiershipa, Blackburn osvojio je sva tri boda na Old Traffordu svladavši Manchester United 3:2.

31.12.2011.
18:14
VOYO logo

Kada su svi očekivali da će barem privremeno momčad Alexa Ferguson preuzeti vrh ljestvice Premiershipa dogodio se poraz aktualnih prvaka od Blackburna kojem je ovo prva gostujuća pobjeda u sezoni, te tek treća u 19 kola ove sezone.

Prvi šok za domaće navijače dogodio se već u 15. minuti kada je Dimitar Berbatov nepotrebno u vlastitom šesnaestercu rukom povukao Sambu i srušio ga, a sudac je opravdano pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Yakubu koji je šutirao u lijevu, a De Gea se bacio u desnu stranu. S tim rezultatom se otišlo na odmor, a unatoč dominaciji Crvenih vragova gosti su iskoristili još jednu lošu reakciju obrane domaćina i došli do 0:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Yakubu je primio loptu iz auta s lijeve strane, lakoćom se riješio prvo Carricka, a zatim i Jonesa, te poentirao u 51. minuti. Nadu Manchester Uniteda probudio je već u sljedećem napadu Berbatov na asistenciju Parka. Bugarski napadač se za skrivljeni jedanaesterac potpuno iskupio u 62. minuti kada je na ubačaj Valencije s desnog boka sjajno reagirao i iz prve zakucao loptu u mrežu Blackburna za 2:2.

Uslijedili su brojni napadi momčadi Alexa Fergusona, međutim nije bilo prave završnice, a na kraju su ponovno platili danak neshvatljivim pogreškama u obrani. Za konačnih 3:2 najzaslužniji je vratar Uniteda De Gea koji je na ubačaj iz kornera s lijeve strane krivo procijenio let lopte. Istrčao je i pokušao boksati loptu koja je ipak stigla do glave Hanleya. On je prvo prebacio De Geu, a zatim ponovno glavom ubacio loptu u mrežu za veliko slavlje Blackburna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je do kraja sve karte bacio u napad, izveli su i čak 17 udaraca iz kuta, ali je i nakon 4 minute sudačkog dodatka rezultat ostao nepromijenjen. Bila je ovo prva pobjeda Blackburna nad Manchester Unitedom nakon više od šest godina i sedam pretrpljenih poraza, odnosno druga pobjeda u posljednjih 19 međusobnih utakmica u svim natjecanjima. Blackburn je s ova tri neočekivana boda začelje na ljestvici prepustio Boltonu i Wiganu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo