VIDEO: / Real ne može slomiti ni ovako očajnu Barçu!

Prvi El Clasico u novoj sezoni ispunio je sva očekivanja. Real je nas svom San Bernabeu namučio 75.

15.8.2011.
2:24
VOYO logo

Madrid. Stadion: Santiago Bernabeu Gledatelja: 75.000

Strijelci: (Ozil 13'), (Villa 35'), (Messi '45), Xabi Alonso (54')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid (4-2-3-1): Casillas - Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Khedira - Ronaldo, Ozil, Di Maria - Benzema

Barcelona (4-3-3): Valdes - Alves, Abidal, Mascherano, Adriano - Keita, Thiago, Iniesta - Sanchez, Messi, Villa Mourinhov Real pokazao je na početku svoje druge sezone pravo lice. Doduše, nije prvi El Clasico prošao po željama Madriđana, jer konačnih 2:2 u prvoj utakmici Superkupa više odgovara Kataloncima, ali moć novog Reala i napredak u igri je melem na rane navijača iz glavnog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s najavama, Real je krenuo furiozno, želeći se osvetiti za sve traume koje im je nanijela Barcelona zadnjih godina. Već u drugoj minuti opasno je s ruba šesnaesterca tukao preporođeni Benzema, a u 9. minuti mogao se proslaviti. Ronaldo je probio lijevu stranu, ubacio u peterac gdje Benzema nadvisuje Adriana i puca glavom. Ipak, krajnjim naporom Valdes vadi loptu iz mreže.

Četiri minute kasnije San Bernabeu je proključao. Ovoga je puta Benzema projurio po desnom boku, sjajno okrenuo dva braniča gostiju i poslužio Özila koji s nekoliko metara gura loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je u prvom poluvremenu bile neprepoznatljiva, ali onda je u dva poteza Ville i Messija pokazala svoju neslomljivost. Villa je u 35. minuti izveo potez utakmice. Uzeo je loptu na lijevom kutu šesnaesterca, namjestio se na udarac, te maestralno pogodio suprotne rašlje Casillasova gola. Fantastično!

Da bi prvo poluvrijeme završilo u znaku Katalonije, pobrinuo se dotad nevidljivi Messi i u 45. minuti do kraja utišao šokirani San Bernabeu. Dva udarca Barcelone u okvir gol u prvom poluvremenu i - dva pogotka!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz svlačionice je u nastavku izašao razjareni Real te krenuo po izjednačenje i pobjedu, tjeran ogromnom energijom ljutitog Josea Mourinha. Portugalac je, naime, ponovno tijekom cijele utakmice vršio pritisak na suce i ludovao na brojne Realove prekršaje i poneko simuliranje gostiju.

Taktika je urodila plodom. U 54. minuti, puno bolji Real je izjednačio. Pritisnuli su Madriđani goste u peterac, a nakon velike gužve lopta je došla do Xabi Alonsa, koji gromovito puca i pogađa za izjednačenje. Činilo se da je to naznaka novog velikog preokreta, ali Real unatoč brojnim prilikama do kraja nije uspio izjednačiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo je imao barem tri izgledne šanse za vodstvo, ali je promašivao iz slobodnih udaraca, iz peterca, s desetak metara, glavom, nogom..., na sve moguće načine. U 81. minuti je tražio i penal nakon sudara s Valdesom, no sudac ga nije ozbiljno shvatio. Par minuta poslije slična se situacija dogodila i na drugoj strani. Sjurio se Pedro u kazneni prostor Reala, promiješao nekoliko igrača nakon čega je srušen, no sudac je i ovoga puta ostao nijem.

Pep Guardiola i društvo mogu biti presretni s izborenih 2:2, a hoće li ih uspjeti obraniti i uzeti prvi trofej u novoj sezoni, vidjet ćemo već ove srijede u novom spektaklu na - Camp Nou!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201108120416006 arti-201108120476006 arti-201108070083006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo