VIDEO: / Porto osvojio Europsku ligu!

Dva trenera, dvije nogometne filozofije, stadion s tri imena, 50.000 ljudi i povijesni dan za sve Portugalce. Sukus je to finala Europske lige u kojem je Porto usred Dublina pobijedio Bragu s 1:0.

18.5.2011.
15:57
VOYO logo

Dublin. Stadion: Dublin Arena. Gledatelja: 48.000. Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Porto (4-3-3): Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, Pereira - Guarin (od 75. Belluschi), Fernando, Moutinho - Hulk, Falcao, Varela (od 79. James Rodriguez).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braga (4-3-3): Artur - Garcia, Paulao, Rodriguez (od 46. Kaka), Silvio - Custodio, Viana (od 46. Mossoro), Vandinho - Alan, Lima (od 65. Meyong), Cesar.

Strijelac: 1:0 - Falcao (44')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE

87' Prilika za Porto. Pokušao je Belluschi nakon solo prodora zaključiti priču u ovoj utakmici, ali njegov udarac sa ruba šesnaesterca završio je vanjskom dijelu mreže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Još jedan žuti karton za Bragu.Kaka je napravio neoprezan prekršaj na 25 metara od svog gola za što je nagrađen žutim kartonom. Slobodni udarac izveo je Hulk, ali neprecizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Druga izmjena za Porto. Na travnjak Dublin Arene istrčao je James Rodriguez. Teren je napustio Varela.

76' - Prilika za Bragu. Nakon što je nenadano dobio loptu na 16 metara, Meyong je imao priliku pogoditi za izjednačenja, ali pucao je loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Prva promjena u sastavu Porta. Umjesto Guarina u igru ulazi Belluschi.

73' - Sudac Portu progledao kroz prste. Oštar prekršaj na sredini terena napravio je Sapunaru, no sudac mu je progledao kroz prste. Bio bi to drugi žuti, odnosno isključujući karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' Posljednja pomjena u redovima Brage. Umjesto nevidljivog Lime u igru ulazi Meyong.

59' - Mossoro postao četvrti kartonirani igrač u redovima Brage. Nakon što je promašio najveću priliku Brage na utakmici, zaradio je žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Nova opomena za Bragu. Treći žuti karton za Bragu zaradio je Miguel Garcia.

50' - Prvi žuti karton za Porto.Sapunaru je za neoprezan start na Vandinhu zaradio opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Kakva šansa za Bragu. Ukrao je Mossoro loptu posljednjoj liniji Porta, izašao je sam ispred Heltona, ali mu je ovaj skinuo udarac.

46' - Dvije promjene na početku nastavka u redovima Brage. Umjesto Huga Viane i Rodrigueza ušli su Kaka i Mossoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ POLUVREMENA

44' - Gol za Porto! Nebeski skok Falcaa poslije ubačaja s desne strane nakon čega je glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Artura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Osramotio se Custodio.Custodio je iz daljine oprobao svoj udarac, ali se propisno osramotio.

33' - iako povremeno puštaju u obrani, posebno po bokovima gdje im probleme rade sjajni Hulk i Guarin, Bragi voda ide na mlin. Igraju mirnu utakmica bez previše prilika i čekaju svoju šansu iz prekida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Prilika za Falcaa.Guarin je ubacio s desne strane u peterac gdje je u padu loptu glavom zahvatio Varela, no nije bio precizan.

29' - Novi žuti karton za Bragu. Novi žestoki start na Hulku na sredini terena. Pokosio ga je Silvio i zaradio opomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Pomalo preambiciozni udarac Porta. Pokušao je Hulk iz velike daljine iznenaditi Artura, ali bio je to više neozbiljan nego opasan udarac.

23' - Žestok start na Hulku.Hugo Viana je zaradio prvi žuti karton. Žestoko, s dvije noge startao je na Hulka. Sudac se nije previše mislio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Nova šansa za Porto. Hulk je izveo slobodan udarac s 20-tak metara iskosa s desne strane. Uspio je u gužvi pronaći Falcaa, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola.

13' - Neozbiljan pokušaj Porta. Ubačaj u kazneni prostor Brage došao je do Hulka koji glavom prebacuje na drugu strane gdje se našao Varela. Pokušao je škaricama pogoditi gol protivnika. Atraktivno, ali ne i precizno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Odgovor Porta. Kakva prilika za Hulka, prošao je po desnom boku, ušao sam ispred Artura, ali njegov udarac sa 7-8 metara iskosa odlazi pored gola.

4' - Velika prilika za Bragu. Nakon kornera obrana Porta nakratko je odbila loptu, no Viana ju vraća natrag gdje dolazi do Custodia, ovaj puca iz prve sa desetak metara, ali ne pogađa gol Heltona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - započeo je susret na stadionu Dublin Arene.

Obje momčadi utakmicu započinju u svojim najjačim sastavima. Plan Porta je jednostavan, rani pogodak s kojim bi susret što prije odveli u mirnije vode. S druge će pak strane Braga svojim prokušanim receptom, čvrstom obranom i prilikama iz prekida, nastojati doći do toliko željenog trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superiorno je vodio Porto do naslova prvaka bez ijednog poraza, prvi put nakon 39 godina, uveo ga je u finale portugalskog Kupa (meč protiv Guimaraesa u nedjelju op.a.), ali prije toga će sa svojim igračima istrčati na Dublin Arenu u meču koji će odlučiti pobjednika Europske lige. Sve su to razlozi zbog kojih je Andre Villas-Boas danas najtraženiji i najpoželjniji mladi trener na Starom kontinentu.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/pazV7UDZ02zzdNE7E1iJ/mov/1

Trener Porta je navodno već na korak do prelaska u milanski Inter, a vlasniku Massimu Morattiju ga je preporučio najpoznatiji portugalski stručnjak Jose Mourinho kojem je devet godina bio pomoćnik. Zato će se Villas-Boas, nakon serije vrhunskih rezultata, od navijača htjeti oprostiti najvećim uspjehom karijere - osvajanjem najmasovnijeg europskog klupskog natjecanja.

http://rd3.videos.sapo.pt/play?file=http://rd3.videos.sapo.pt/vRRHg3VkCAK8EKnkQGkr/mov/1

Finale Europske lige će se igrati na stadionu kojeg UEFA zove Dublin Arena, sponzorsko ime mu je stadion Aviva, a svi ga Irci jednostavno zovu Lansdowne Road (na irskom: Bóthair Lansdúin).I njegov kolega iz suparničke momčadi živi najbolje dane karijere. Domingos Paciencia je prvo uveo malu Bragu u skupine Lige prvaka preko Celtica i Seville, a potom je u nokaut-fazi Europske lige sa svojim igračima izbacio bivše europske prvake Liverpool i Benficu. No, čak i ako osvoji najveći trofej u trenerskoj karijeri, Paciencia će napustiti klub.

"Odlučio sam da odlazim. Navijači će, siguran sam, razumjeti moju odluku. Oprostiti mi", izjavio je trener Brage koji je navodno već potpisao dvogodišnji ugovor sa Sportingom.

Što se same utakmice tiče, bit će to sukob dvije nogometne filozofije. Braga je u 8 utakmica Europske lige zabila samo šest pogodaka, ali je ipak dogurala do finala. Toj čeličnoj obrani će se suprotstaviti silni napadački arsenal Porta, gdje su jedan Radamel Falcao, strijelac 16 golova u ovom natjecanju (srušio rekord Jürgena Klinsmanna), te opasni Hulk.

"Gledajući što su sve napravili ove sezone, normalno da je Porto favorit. No, uz nevjerojatnu motivaciju i veliku želju, možemo iskoristiti naše prednosti i iznenaditi u finalu", zaključio je Paciencia.

Vezani članci:

arti-201105050585006 arti-201104280733006

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo