VIDEO: / Polomio ga 1982., a tek sada mu je oprostio!

Legendarni njemački nogometni golman Harald Toni Schumacher ispričao se francuskom napadaču Patricku Battistonu jer ga je teško ozlijedio prije 30 godina.

29.2.2012.
15:40
VOYO logo

Uoči prijateljske utakmice koju dvije reprezentacije u srijedu igraju u Bremenu, veliki se Nijemac, ponajbolji svjetski golman u prvoj polovici 80-ih godina prošlog stoljeća, pokajao zbog vjerojatno najnepromišljenijeg poteza u karijeri.

U polufinalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj 1982. godine divljački je zaustavio profinjenoga francuskog braniča u naletu prema golu pogodivši ga u glavu i to nakon što je ovaj uputio neprecizan udarac iz vrlo izgledne prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher je nesretnom Francuzu izbio zube i oštetio vratni kralježak. Battiston je pao u nesvijest i pomoć mu je na travnjaku dugo pružana uz pomoć boce s kisikom. Michel Platini, koji je odigrao loptu u prostor, izjavio je kasnije da je bio uvjeren da će, s obzirom na to kako je beživotno izgledao, Battiston umrijeti.

Schumacher je Battistonu nedavno, nakon 30 godina čekanja, poručio da žali zbog poteza zbog kojeg je, umjesto po sjajnim obranama, ostao zapamćen u nogometnoj povijesti, te da bi se s njim volio sastati i porazgovarati u četiri oka. Battiston je ispriku prihvatio, ali ne i poziv: "Opraštam mu, no to ne znači da želim bilo što govoriti o tom događaju, niti se imam bilo kakvu želju nalaziti sa Schumacherom. Znam da je medijima zabavno baviti se takvim temama, no to je bilo davno i daleko je iza nas. Dogodilo se u žaru borbe i ja ne znam je li bilo namjerno ili ne. Čak me niti ne zanima", rekao je Battiston.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo