VIDEO: / 'Ovo je presedan u svijetu!'

9.11.2011.
17:56
VOYO logo

Nakon što je u Maksimiru održana konferencija za novinare na kojoj su se direktor kluba Damir Vrbanović i direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman obrušili na BBB-e, samo dan poslije, Dinamovi navijači su odgovorili.

"Po tko zna koji put opet su se pokušali obračunati s nama, a ovoga puta su to napravili Damir Vrbanović i Miljenko Sakoman. Napomenimo prije svega da je Vrbanović čovjek koji ima kaznenu prijavu zbog utaje poreza još iz doba Croatie. Taj čovjek o zakonu o sportu ne bi smio obnašati nikakvu dužnost u Dinamu i HNS-u", rekao je Danijel Hrnjak, predsjednik kluba navijača Dinama koji je nekoliko riječi posvetio spomenutoj maksimirskoj presici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimio i montirao: Franjo Tot

"Glavna zvijezda maksimirske presice bio je gospodin Sakoman s kojim smo imali dobar odnos u prošlosti. Posebno nas je iznenadio taj čovjek koji uzeo sebi za pravo pričati o nama kao huliganima, a zadužen je za šišanje i drenažu travnjaka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nas tretiraju kako huligane, a nitko ne spominje događaj iz Auxerrea kada je Zdravko Mamić, zajedno sa svojim kumom Ćirom, davio delegata. Ta priča je zataškana, a Dinamo je zbog toga izbačen na godinu dana iz Europe", istaknuo je.

Hrnjak je nadodao kako najvjerniji navijači zagrebačkog kluba sumnjaju kako su ovo ljeto Zdravko Mamić i njegova družina napravili novu malverzaciju vezanu za njihov voljeni klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo da Zdravko Mamić javno obznani troškove koji u potrošeni na obnavljanje stadiona ovog ljeta. Imamo opravdane sumnje da su dogodila velika financijska malverzacija. Pričaju o cifri od 50-60 milijuna kuna, a došli smo do saznanja da svaka stolica koja je postavljena na Maksimiru košta svega 3.90 eura. Također tvrde da su to platili iz svog džepa, što nije istina, platio je klub koji godišnje dobije 10-tak milijuna kuna za obnavljanje stadiona. Vrbanović je je obećao kako će nakon završetka rekonstrukcije objaviti iznos o kojem se radi. Od toga su prošla četiri mjeseca, a oni i dalje šute. Ako su to mogli napraviti Juventus i Bayern, zašto ne bi mogao i Dinamo?

Predsjednik kluba navijača nekoliko je riječi posvetio i statističkim podacima vezanim uz posjetu Dinamovih utakmica za koje Modra uprava očito ne mari previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"11. kolovoza otkako traje bojkot, svi se vidjeli na što je ličio Maksimir. Čak su i neki županijski niželigaši imali više navijača od Dinama. Prosjek u tom razdoblju dok se nismo vratili na tribinu bio je 1700 gledatelja, a kad smo se vratili na tribine poslije Varaždina prosjek je narastao na 4000."

Osvrnuo se i na proslavu 100-te godišnjice kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slavimo 100 godina kluba, što je sama uprava kluba odlučila i to pred praznim tribinama. Da ne pričamo o samoj proslavi gdje je bila politička elita koja nema veze s Dinamom. To je presedan u svijetu."

Još je jednom istaknuo kako je za svu nanesenu štetu na maksimirskom stadionu, za koju su optuženi BBB-i, klub navijača Dinama spreman platiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jednom želimo napomenuti da želimo platiti sve stolice koje smo uništili. Poslali smo službeni e-mail klubu, no nisu se udostojili odgovoriti."

Hrnjak je za kraj status BBB-a usporedio s rivalima iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je privatan klub, a njihovi navijači imaju već prava nego mi u Dinamu koji djeluje kao udruga građana", zaključio je Hrnjak.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo