VIDEO: / O ovome sanja cijela Hrvatska!

Nogometaši Porta pobjednici su ovogodišnjeg izdanja Europske lige. U finalu na prepunom Aviva Stadionu u Dublinu pobijedili su veliko iznenađenje natjecanja Bragu 1:0.

19.5.2011.
2:08
VOYO logo

Dublin. Stadion: Dublin Arena. Gledatelja: 48.000. Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska)

Porto (4-3-3): Helton - Sapunaru, Rolando, Otamendi, Pereira - Guarin (od 75. Belluschi), Fernando, Moutinho - Hulk, Falcao, Varela (od 79. James Rodriguez).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braga (4-3-3): Artur - Garcia, Paulao, Rodriguez (od 46. Kaka), Silvio - Custodio, Viana (od 46. Mossoro), Vandinho - Alan, Lima (od 65. Meyong), Cesar.

Strijelac: 1:0 - Falcao (44')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto je napravio ono čemu sanja cijeli Zagreb, pa i Hrvatska. Nakon što su ovog proljeća padali Sevilla, moskovski CSKA i Spartak, te krvnik zagrebačkog Dinama, španjolski Villarreal, u finalu Europske lige pala je i Braga.

Portugalski derbi završio je rezultatom 1:0, a jedini pogodak na utakmici postigao je, a tko drugi nego Falcao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je ipak započeo velikom prilikom Brage. U četvrtoj minuti, nakon male konfuzije u obrani Porta lopte se dokopao Custodio i s desetak metara opalio po golu Heltona, no iz dobre pozicije gađao je pored vratnice.

Odmah tri minute poslije veliku priliku imao je Hulk. Razgrnuo je obranu Brage na desnom boku, izašao sam ispred vratara Artura, gađao suprotan kut, no sa samo desetak metara promašio je cijela vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je obilovala žestokim prekršajima, posebno igrača Brage. Tako se Hulk u nekoliko navrata nakon grubih prekršaja našao na podu, a žute kartone odbijali su Hugo Viana i Silvio.

U 30. minuti je Falcao pokušao zaprijetiti glavom s desetak metara, ali nije uspio pogoditi mrežu protivnika. No, to je bila uvertira za ključni detalj susreta koji se dogodio u 44. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guarin je ubacio s desne strane u peterac Brage, nebeski je skočio Radamel Falcao i glavom zakucao loptu u mrežu nemoćnog Artura. Bio je to nevjerojatni 18. ovosezonski pogodak sjajnog Kolumbijca u Europskoj ligi.

U nastavku se utakmica pomalo razvodnila, a Porto je pametno čuvao rezultat bez previše srljanja. S druge strane, pokazalo se kako je primljeni pogodak ipak veliki teret za Bragu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, jedinu priliku u drugom dijelu imali su odmah u 46. minuti. Tek što je ušao u igru, Mossoró je ukrao loptu obrani Porta, izašao sam ispred Heltona, ali je potonji pročitao njegov udarac i otklonio opasnost.

Bilo je to sve što smo od Brage vidjeli do kraja susreta, tek su u par navrata igrači i jedne i druge momčadi pokušavali iz daljine ugroziti protivnička vrata (Meyong za Bragu u 76., Belluschi u 87. za Porto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijedi napomenuti kako je u 73. minuti sudac progledao kroz prste Portovom Sapunaruu nakon što je ovaj žestoko startao na Vandinhu. Mogao je desni bek Porta vrlo lako dobiti drugi žuti karton.

Porto je na taj način došao do svog drugog naslova u ovom natjecanju nakon 2003. kada je svoj premijerni trofeja osvojio pod vodstvom Josea Mourinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo