VIDEO: / Messiju se ostvarila 'noćna mora'

Veliki šok na Copa Americi! Domaćin Argentina ispala je u četvrtfinalu od Urugvaja i to nakon izvođenja jedanesteraca (5:4, 1:1).

17.7.2011.
13:13
VOYO logo

Leo Messi, naviknut na osvajanje trofeja sa svojom Barcelonom, još jednom se s velikog natjecanja vraća 'kratkih rukava' jer su se pred svojom publikom oprostili od Copa Americe nakon što ih je Urugvaj izbacio u četvrtfinalu.

Argentinci, koji su posljednji put Copa Americu osvojili davne 1993. godine, pali su u depresiju, a mediji su osvanuli s dramatičnim naslovima Poraz cijele nacije, Zbogom snovima, Ni Messi nas ne može spasiti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo Urugvaju u šestoj minuti donio je Diego Perez . No nije se dugo trebalo čekati na uzvrat Argentinaca koji su izjednačili već u 18. minuti nakon odličnog ubacivanja Messija i pravovremenog utrčavanja Higuaina koji je glavom proslijedio loptu u mrežu za 1:1.

Urugvaj je od 39. morao igrati s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen strijelac vodećeg pogotka Perez. No, Argentinci otpor Urugvajaca nisu mogli slomiti niti s igračem više. Rezultat se nije mjenjao do kraja regularnog djela utakmice kada je u 87. minuti isključen kapetan Argentine Javier Mascherano. U produžetku je Argentina imala bolje prilike, no Muslera je na vratima bio nesavladiv pa se nakon 120 minuta igre susret odlučivao jedanesteracima. Napadač Manchester Cityja Carlos Tevez promašio je jedanaesterac u trećoj seriji za Argentinu, dok su svi Urugvajci bili precizni. Završilo je 5:4 i slavlje u Santa Feu moglo je početi, ali ne za domaćina. Domaći navijači bučnim su povicima i zvižducima ispratili Messija i društvo s terena. "Ne bih rekao da je eliminacija neuspeh. Htjeli smo osvojiti turnir, radili smo na tome, ali nismo uspjeli. Sada moramo nastaviti unaprijeđivati igru kako bismo konačno stigli do najvažnije stvari, osvajanja Svjetskog prvenstva", rekao je izbornik Sergio Batista ne želeći sam sebi priznati da je na pragu otkaza. Novinari su željeli čuti Batistino mišljenje o igri Lea Mesija. "Imao je vrlo dobro prvo poluvrijeme, u drugom je nažalost pao, kao i cijela momčad", rekao je Batista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U polufinalu će Urugvajci igrati protiv Perua, koji je u produžecima s 2:0 svladao Kolumbiju. Prvo je Lobatn u 101. minuti zabio za 1:0, a konačan rezultat u 111. minuti postavio je Vargas.

Vezani članci:

arti-201107120959006 arti-201107070210006 arti-201107071069006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo