VIDEO: / Malešov prijatelj otkrio istinu o heroju Splita!

'Stanje sigurnosti Hrvoja Maleša nije alarmantno, isto je kao i prije godinu dana. Hrabrog i odlučnog čovjeka ni za jedno djelo ne treba biti strah.

14.12.2011.
11:05
VOYO logo

HTV-ova emisija Otvoreno u utorak navečer se bavila najvećim aferama u hrvatskom nogometu. Igračima koji su završili iza zatvora u akciji Offside i potresom koji su izazvali pritvoreni sudački moćnici Željko Širić i Stjepan Djedović.

U studiju HTV-a nisu bili predsjednik Vlatko Marković i Zdravko Mamić, HNS je predstavljao glavni tajnik Zorislav Srebrić, a najzanimljiviju izjavu je na početku emisije dao Svemir Vrsaljko, bliski prijatelj Hrvoja Maleša, nekoć šef zadarske policije i legendarni ratnik i vođa Poskoka, kojem se Maleš obratio nakon što je ucijenjen od pritvorenog dvojca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.dailymotion.com/swf/video/xmyy3d?hideInfos=1

"Stanje sigurnosti Hrvoja Maleša nije alarmantno, isto je kao i prije godinu dana. Časnom i poštenom čovjeku za hrabre i odlučne činove ne treba biti strah. Ova aktualna događanja su više od nogometa. Živimo u vremenu naknadne pameti, ali bilo je hrabrih ljudi i onda kada je trebalo braniti ovu državu. Ponosan sam da u ovom ratu poslije rata, koji je složeniji nego devedesetih godina, netko ima nacionalne svijesti, odgovornosti i hrabrosti potruditi se stvoriti državu po mjeri hrvatskog čovjeka. Maleš je u nekoliko svojih izjava tražio poštenje i čestiti pristup i ništa više, to vam jamčim. Zainteresiran sam kao navijač i građanin ove države da stvari sjednu na svoje mjesto", izjavio je Vrsaljko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski reprezentativac Dario Šimić, predsjednik udruge Nogometni sindikat, smatra kako nakon izbijanja afere ostavke moraju redom dati Marković, Srebrić, Mamić...

"Nažalost da, ali nisam siguran da će uistinu dati ostavke iako je to jedino ispravno u ovoj situaciji. Mislim da oni nemaju snage izvući nogomet iz gliba u koji je zapao", izjavio je Šimić, a njegove riječi potvrdio je i dugogodišnji kroničar nogometnih zbivanja, riječki novinar Orlando Rivetti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma cijeli Izvršni odbor treba dati ostavke. Glume časne sestre na bračnom putovanju. Ako Širić i Djedović 'propjevaju', bit će veselo. Nama treba generalna deratizacija sudačke organizacije", smatra Rivetti, dok Šimić podržava ideju da HNS preuzme Zvonimir Boban.

"Pozdravljam tu ideju, treba nam jak čovjek. Nogomet treba biti u interesu svih ljudi, a ovako nitko nije zadovoljan. Netko takav bi izabrao svoj tim ljudi, najpoštenije, i time bismo sve riješili", tvrdi Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić nevješto je branio svoju 'tvrđavu', a na pitanje kako komentira izjavu Mamića koji smatra da su svi u HNS-u odgovorni za ovakvu situaciju, izjavio je:

"Svatko ima svoj način ponašanja i odgovara za sebe. U IO-u su časni ljudi. Ako su pojedinci pogriješili, to ne znači da su svi krivi", izjavio je Srebrić, koji je najavio skupštinu HNS-a za 21. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo