VIDEO: / Kaos u Njemačkoj! Huligani tukli žene i djecu

Burno je bilo na utakmicama prvoga kola njemačkoga Kupa, koje su igrane prošloga vikenda.

1.8.2011.
18:54
VOYO logo

Posljednji sučev zvižduk ujedno je bio znak berlinskim huliganima da krenu u obračun s gostujućim navijačima. Tako se oko 250 navijača Dynama probilo do simpatizera K'lauterna i stalo ih nemilice udarati čime god su stigli.

U naletu bijesa nisu birali sredstva, a ni cilj, jer su batine dobila i djeca, žene, stariji... U potpunom kaosu hladne je glave ostao predsjednik Kaiserslauterna koji je pomogao spasiti dvoje djece pred naletom divljaka i zaštitio ih tako što ih je odveo u autobus bundesligaške momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U neredima je ozlijeđeno 18 policajaca, a privedeno je 27 navijača Dynama. Berlinska policija za sve je okrivila zaštitarsku službu koja je otvorila vrata Dynamovim huliganima i omogućila im da se dokopaju dijela tribine s gostujućim navijačima, a kad je policija htjela intervenirati, vrata su bila zaključana!

Nemirno je bilo i nakon utakmice u Oldenburgu gdje je HSV našega Mladena Petrića prošao u drugo kolo pobjedom 2:1. Neredi su izbili na glavnom željezničkom kolodvoru u Hamburgu, po povratku navijača iz Oldenburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je pokušala legitimirati oko 200 HSV-ovih ekstremnijih navijača, kojima se to nije svidjelo pa su krenuli bacati sve što im se našlo pod rukom na policiju. Letjele su boce, baklje, kamenje... Policija je uz pojačanja i suzavce ipak nekako uspjela smiriti huligane, a onda je stigao novi vlak s navijačima pa je došlo do novih sukoba.

Epilog nereda bio je 13 ozlijeđenih policajaca, od kojih su dva zadržana u bolnici i svega devet uhićenih. Njemački organi reda ističu da među HSV-ovim navijačima ima oko 400 koji su "zaduženi" za nerede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijesni navijači zaustavili su autobus s nogometašima i zasuli ga limenkama piva, prenosi Bild.

"Dosta nam je", vikali su ljutiti navijači Werdera na igrače u autobusu nakon što je njihov klub u prvome kolu njemačkoga Kupa izgubio od trećeligaša Heidenheima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijesni navijači zaustavili su autobus s nogometašima i zasuli ga limenkama piva, prenosi Bild. Razjarenu masu smirivalo je tridesetak policajaca.

"Iznenadili su nas, ali mogu razumjeti njihovu ljutnju. Mnogi su od njih daleko putovali da bi olako prihvatili ovaj poraz. Sve što možemo učiniti jest ispričati se", rekao je nogometaš Clemens Fritz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači su se željeli obračunati s direktorom kluba Klausom Allofsom, nekadašnjim igračem Werdera, no on nije želio izaći pred njih jer ih je većina bila alkoholizirana.

"Protesti su razumljivi, ali treba se riješiti cijela situacija zajedno s navijačima", komentirao je trener Thomas Schaaf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Werder je šest puta osvajao DFB-Pokal, a prošle sezone umalo je ispao u niži rang, čime je izgubio povjerenje navijača.

Ispadanjem iz Kupa zakomplicirao si je i financijsku situaciju. Trener Werdera Schaaf obećao je da se ovakva igra više neće ponoviti te da će njegovi nogometaši, kojima je sada ostala samo Bundesliga, još napornije raditi kako bi se iskupili navijačima za poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201107160244006 arti-201107220171006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo