VIDEO: / Kakva utakmica! Barça slavi nakon drame!

Barcelona i Real su odigrali fenomenalnu utakmicu na Camp Nou.

25.1.2012.
15:22
VOYO logo

Barcelona. Stadion: Camp Nou. Gledatelja: 99.000. Sudac: Fernando Teixeira Vitienes.

BARCELONA: Pinto, Puyol, Abidal, Dani Alves, Pique, Fabregas (od 70. Alcantara), Iniesta (od 29. Pedro), Xavi, Busquets, Messi, Sanchez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL: Casillas, Ramos, Pepe, Arbeloa, Coentrao, Kaka (od 61. Callejon), Xabi Alonso, Özil, Diarra (od 52 Molina), Ronaldo, Higuain (od 61. Benzema).

Strijelci: 1:0 - Pedro (43), 2:0 - Alves (45+3), 2:1 - Ronaldo (67), 2:2 - Benzema (72) Sudar Barcelone i Reala u uzvratu četvrtfinala ponudio je sjajan nogomet, a igrači Kraljevskog kluba su opet El Clasico završili pognute glave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti iz Madrida su odlično započeli susret na Camp Nou, a Higuain je promašio sjajnu šansu već u prvoj minuti susreta. Nakon toga igrači Reala nisu iskoristili par izglednih šansi, Özil je 'bombom' zatresao prečku, a onda ih je Barcelona 'samljela' u samo pet minuta.

Pedro je zabio za vodstvo u 43. minuti nakon asistencije Messija, a na samom kraju sudačke nadoknade je Alves zabio 'projektil' za 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, uporni Mourinhovi igrači su uspjeli izjednačiti preko Ronalda (67) i Benzeme (72), no dvoboj je ipak završio bez pobjednika. Barcelona je zahvaljujući 2:1 pobjedi iz prvog susreta izborila plasman u polufinale.

Barcelona - Real Madrid 2:2 (Pedro 43, Dani Alves 45+1 / Ronaldo 68, Benzema 72), ukupno: 4:3 Mallorca - Athletic Bilbao 0:1 (Ramis 76-ag), ukupno: 0.3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj utakmice! Barcelona je izbacila Real iz Kupa kralja i započela novo veliko slavlje!

90'+2 - Igra se sudačka nadoknada, a Pepe je pokosio Alvesa i zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Messi je izveo slobodan udarac, no pucao je tik preko grede. Na drugoj strani je Ronaldov šut blokirao Puyol.

81' - Coentrao je zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

79' - Sada se Benzema sjurio prema golu Barcelone, a u šesnaestercu je pao nakon što ga je tijelom gurnuo Puyol. Dvojbena situacija, no sudac Realu nije dao penal.

78' - Sanchez je izašao, a u igru ušao Mascherano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72' - Kakva utakmica! Na Camp Nou je sada 2:2. Real se vratio iz 'mrtvih' lijepim golom Benzeme!

70' - Prva izmjena u Barceloni. U igri je Alcantara umjesto Fabregasa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Cristiano Ronaldo je zatresao mrežu i smanjio na 2:1. Sjajno ga je uposlio Özil, a Portugalac je pojurio po desnoj strani, zaobišao vratara Pinta i zatresao mrežu!

61' - Barcelona se razigrala, a Mourinho posegnuo za klupom za pričuvne igrače i napravio dvostruku izmjenu. U igri je Callejon umjesto Kake, dok je Higuaina zamijenioBenzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - Ramos je glavom zatresao mrežu Barcelone nakon ubačaja Alonsa, no sudac nije priznao gol zbog navodnog prekršaja na Alvesu. Cristiano Ronaldo je dobio žuti karton!

52' - Diarra je napustio teren, a zamijenio ga je Molina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

51' - Slobodan udarac za Barcelonu je izveo Xavi, no pucao je pokraj gola.

Počeo je nastavak utakmice!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog poluvremena! 45'+3 - Barcelona je na samom kraju prvog poluvremena povela s 2:0 i to fenomenalnim pogotkom Alvesa, koji je 'zakucao' loptu u lijevi gornji kut Realova gola.

45' - Požutjeli su Messi i Casillas. Nastala je gužva nakon što je Messija srušio Diarra. Može biti sretan što mu sudac nije pokazao drugi žuti karton i put prema svlačionici!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' - Pedro je doveo Barcelonu u vodstvo! Messi je povukao napad Katalonaca i dodao između Pepea i Arbeloe, a napadač Barcelone pogodio lijevi Casillasov kut.

37' - Pepe se opet opasno 'igrao' u kaznenom prostoru i malo gurnuo Puyola koji je pao, no sudac nije ništa dosudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

33' - Sada je Ramos dobio žuti karton zbog prekršaja na Alvesu!

29' - Ovo Barcelonini navijači nisu željeli vidjeti. Iniesta je ozlijedio ruku i napusti teren, u igri je Pedro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - Diarra je dobio žuti karton.

25' - Özil je povukao i pucao s 25 metara, a lopta je završila u gredi. Odmah nakon toga je Pinto pogriješio pred svojim golom, gosti ukrali loptu, no opet nisu uspjeli zabiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Real je pokušao zaprijetiti iz dva kornera, no Barça se obranila. Real je, barem zasad, opasniji na travnjaku.

15' - Sada je Messi pokušao zaprijetiti na drugoj strani, no njegov udarac lijevom nogom je otišao pokraj desne vratnice Casillasa. Camp Nou je neprijateljski raspoložen prema Pepeu, koji je u prvoj utakmici u Madridu nagazio Messija, te mu zviždi pri svakom dodiru s loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - Nova prilika za Real. Kaka je povukao kontranapad i dodao Ronaldu koji je s lijeve strane pucao, a Pinto obranio nogama.

9' - Barcelona je imala slobodan udarac, no lopta je završila u živom zidu gostiju.

6' - Prvi pokušaj Cristiana Ronalda. Mesut Özil je proigrao Portugalca koji puca pokraj vratnice.

3' - Fantastična obrana Pinta. Kaka je ubacio iz slobodnog udarca, Higuain pucao iz poluvoleja, no vratar Barcelone je sjajnom reakcijom spriječio pogodak!

1' - Počela je utakmica i to velikom pogreškom obrane Barcelone koju gosti ipak nisu iskoristili. Pique je loše reagirao na jednu povratnu loptu, no Higuain je pucao pokraj gola!

Barcelona kod kuće brani prednost od 2:1 iz prve utakmice četvrtfinala španjolskog kupa. Trener Kraljevskog klubaJose Mourinho osvrnuo se na zajedljive primjedbe da je njegova momčad u krizi te da je podijeljena na klanove.

"Čekajte malo, pa mi u španjolskom prvenstvu imamo pet bodova više od momčadi za koju kažu da je najbolja na svijetu! Znači da nam ne ide tako loše kao što ljudi misle", kazao je Mourinho uoči novoga sudara s Barcelonom, u kojemu lovi zaostatak od 1:2 iz Madrida.

"Kad sam došao u Real, sudario sam se s tradicijom da ga iz Kraljeva kupa izbacuju niželigaši. Nije tada bio ni nositelj u Ligi prvaka, a sada smo postavili rekord po broju pobjeda u grupnoj fazi. Da, zaista imam toliko problema", cinično se novinarima obratio Portugalac.

Pitali su ga za Pepea, igra li taj grubijan protiv Barce, budući da je nekim čudom izbjegao kaznu Španjolskoga nogometnog saveza zbog gaženja Messijeve ruke.

"Ako je fit, onda igra", hladno je uzvratio Portugalac.

O toj temi oglasio se bivši Barcin trener Carles Rexach sugerirajući Mourinhu da Pepea ostavi kod kuće.

"Bojim se da bi moglo biti ružnih scena pojavi li se Pepe na travnjaku. Publika bi prema njemu mogla reagirati kao svojedobno prema Figu, kada je prvi put došao na Nou Camp kao igrač Reala. Ne bih želio da se to dogodi", kazao je Rexach.

Podsjetimo, omraženi Figo s Realom je gostovao u Barceloni 2002. godine, a utakmica je bila prekinuta na čak 12 minuta jer je ogorčena publika Portugalca gađala svim i svačim, čak je u teren ubacila i svinjsku glavu!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo