VIDEO: / I Porto pokazao da se može protiv Barcelone

Ono što se dogodilo Realu iz Madrida u utakmicama španjolskog Superkupa, dogodilo se i Portu.

27.8.2011.
0:39
VOYO logo

Sezona tek počinje, a nevjerojatna Guardiolina Barça osvojila je već drugi trofej. Nakon što su u svoje vitrine smjestili pokal pobjednika španjolskog Superkupa, stigao je i novi - puno ugledniji.

Tradicionalna utakmica između najbolje momčadi Europe i osvajača Europske lige, odigrana na stadionu Louisa II u Monacu, pokazala je da i nešto oslabljeni Porto ove sezone može parirati katalonskoj momčadi. Prvak Portugala bio je više no ravnopravan Guardiolinoj megamomčadi, ali su Messi u 39. minuti i Cesc Fabregas u 88. pokazali zašto je i ovakva Barça siguran tip na kladionici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u petoj minuti Porto je imao priliku doći do prednosti. Moutinho je pokušao jednim dalekometnim udarcem iznenaditi Valdesa, nije to bio loš udarac, ali je vratar Barcelone bio na mjestu.

Barça, koja nas je navikla na furiozni početak, sve što je na startu uspjela napraviti bio je pokušaj Pedra u 10. minuti kada je lobom prebacio istrčalog Heltona, no lopta je otišla iznad vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo minutu poslije odlično se na rubu šesnaesterca namjestio Hulk, naciljao suprotni kut, ali lopta je opet otišla tik uz vratnicu.

Iako je Porto iznenađujuće kontrolirao igru na terenu, Barcelona koja do tada nije uputila udarac u okvir, ni kriva ni dužna došla do vodećeg pogotka. Jednu neopreznost u iznošenju lopte Guerina iskoristio je Messi, izašao sam ispred Heltona, zaobišao ga u svom stilu i pogodio za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku pokušavali su gosti, no sjajna obrana Katalonaca nije dozvoljavala ozbiljniju prijetnju svom vrataru. Tek se u nekoliko navrata s krila pokušavao ubaciti Hulk, no svaka ozbiljnija prijetnja završavala je pravodobnim reakcijama obrane europskog prvaka.

Vrijedi izdvojiti drugi pogodak Messija u 66. minuti. Sjajno ga je proigrao Iniesta, Argentinac se driblingom narugao protivničkom vrataru, ubacio loptu u mrežu, ali pomoćni sudac je poništio pogodak zbog očitog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo kako se u u 80. minuti dogodila jedna sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Barcelone kad je Varela stigao na jednu odbijenu loptu nakon čega ga je srušio Abidal. Samo pet minuta poslije, Messi je povukao kontru, srušio ga je Rolando kojem je sudac pokazao drugi žuti karton i put u svlačionicu.

I kada su svi očekivali zadnji sučev zvižduk Barcelona je došla do drugog pogotka. Fantastičnom je loptom Messi prebacio cijelu obranu Porta i pronašao utrčalog Fabregasa koji pogađa za 2:0. Minutu poslije pocrvenio je i Guarin koji je na sredini trena 'pokosio' Mascherana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je na kraju, unatoč nimalo impresivnoj igri ipak zasluženo došla do novog trofeja, no možemo se samo zapitati. Kakva će to Barça biti kada dođe u onu svoju prepoznatljivu formu kojom je prošle godine gazila nogometnu Europu.

Vezani članci:

arti-201108260788006 arti-201108260437006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo