VIDEO: / Djecak s Downovim sindromom je zabio gol mjeseca!

Jay Beatty jedan je od najpoznatijih navijaca Celtica.

2.3.2015.
7:57
VOYO logo

Prije par godina svijet je obisla snimka kako Celticovi igraci slave naslov prvaka, a tadasnji trener Neil Lennon svoju medalju daje djecaku - nasem junaku Jayu. Uskoro do njega dolazi i napadac Georgios Samaras koji uzima u narucje klinca i nosi ga travnjakom Celtic Parka.

Jay je bio u transu, izmedu njega i grckog napadaca stvorilo se veliko prijateljstvo koje traje i danas dok Samaras igra na Bliskom Istoku, a Celtic nije zaboravio na 11-godisnjeg djecaka koji sa ocem uredno hodocasti u Glasgow na utakmice omiljenog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaya su u sijecnju pozvali i Celticovi suparnici, Hamilton Academicals da bude gost na njihovom stadionu i u poluvremenu utakmice mu pustili da puca na gol. Odusevljenju djecaka, ali i tisuca navijaca nije bilo kraja. Jay je zabio 'penal', a skotski Premiership je objavio kako je njegov potez - gol mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U internetskom glasovanju, Jay je premocno slavio (97% glasova), a vijest da je pobijedio, javio mu je iz Rijada upravo njegov idol i najbolji prijatelj - Georgios Samaras. Djecak je ove nedjelje dobio nagradu na centru Celtic Parka, a cijelu pricu o djecaku i njegovom prijateljstvu s grckim napadacem mozete vidjeti ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samaras je cak i proslog ljeta pokusao odvesti obitelj Beatty na Svjetskog prvenstvo u Brazil, kako bi Jay gledao svog prijatelja uzivo. Poziv su tada morali odbiti, ali zato su par mjeseci kasnije stigli u Atenu. Lijepa prica o prijateljstvu nogometasa i bolesnog djecaka se tako nastavlja i vraca vjeru u ljude i sport. Kapa dolje, svima!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo