[VIDEO, FOTO] U VRIJEME KORONAVIRUSA RUSI I DALJE IGRAJU NOGOMETNE UTAKMICE: / Navijačima su mjerili temperaturu na ulazu pa su oni oduševili svojom porukom

Image
Foto: Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia

U subotu su odigrane tri utakmice tamošnje Premier Lige

14.3.2020.
18:49
Alexei Danichev / Sputnik / Profimedia
VOYO logo

Rusko nogometno prvenstvo jedno je od rijetkih koje se igra za vrijeme pandemije koronavirusa. U suboru su u njemu odigrane tri utakmice.

Spartak iz Moskve je pobijedio Orenburg 3:1, Rubin Kazan je svladao Arsenal Tulu 1:0, a Zenit je s čak 7:1 pobijedio Ural Yekaterinburg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na utakmici Zenita i Urala u Sankt Petersburgu domaći naijači su napravili pravi show.

Poruka s tribina

Oni su izvjesili transparent s natpisom "Od nogometa smo bolesni, a za Zenit ćemo umrijeti", a u više navrata tijekom utakmice su skandirali "Svi ćemo umrijeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je do sada zabilježila 45 slučajeva zaraze koronavirusom, ali nijedan smrtni slučaj. Rusija je zatvorila granicu s Kinom i ograničila dolaske iz Irana i Južne Koreje, a neke regije su zatvorile škole i otkazale javne događaje, ne bi li spriječila širenje virusa.

34 tisuće posjetitelja

Junak utakmice u St Peterburgu bio je trostruki strijelac Sardar Azmoun (8, 15, 61), a među strijelce su se upisali i Artem Dzyuba (12, 72-11m), Malcom (27) i Sebastian Driussi (69), Počasni gol za goste je postigao Andrej Panjukov iz kaznenog udarca u 65. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je igrana pred 34.000 gledatelja, a na jednom od ulaza na stadion provjeravala se temperatura svakog, dok se na ostalima to radili selektivno.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo