VIDEO: / City 'uništio' Tottenham! Ovaj poraz će dugo boljeti!

Utakmica između Manchester Cityja i Tottenhama na Etihadu trebala je biti derbi-utakmica 12. kola engleskog nogometnog prvenstva. Ali pretvorila se u jednosmjernu ulicu već od samog početka.

24.11.2013.
17:01
VOYO logo

Utakmica između Manchester Cityja i Tottenhama na Etihadu trebala je biti derbi-utakmica 12. kola engleskog nogometnog prvenstva. Ali pretvorila se u jednosmjernu ulicu već od samog početka...

City je slavio uvjerljivu pobjedu sa čak 6:0, a vodeći su gol "građani" postigli već nakon 14 sekundi igre. Strijelac je bio Jesus Navas koji je mrežu Huga Llorisa zatresao iskosa s desne strane ruba kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovom golu prethodila je izgubljena lopta igrača Tottenhama, te udarac Sergija Agüera koji je Lloris odbio prema natrčalom Navasu. Već do poluvremena je City vodio 3:0, a na drugi se gol čekalo do 34. minute. Registiran je kao autogol Sandra. U 41. minuti Negredo je lijepo s desne strane proigrao Agüera na rubu peterca, a Argentinac samo podmeće nogu za 3:0.

U prvih deset minuta drugog poluvremena City je zabio još dva gola. Agüero je svoj drugi gol zabio nakon sjajnog proigravanja Yaye Tourea, dok je Negredo zatresao mrežu udarcem u rašlje s ruba kaznenog prostora na dodavanje Fernandinha. Konačnih je 6-0 u sudačkoj nadoknadi postavio Navas nakon dodavanja Jamesa Milnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cityju je ovo bila šesta domaća pobjeda u isto toliko odigranih utakmica, a Tottenhamu četvrti ovosezonski poraz. Do ove je utakmice Tottenham ukupno primio 6 golova u prethodnih 11 utakmica. U šest ovosezonskih domaćih utakmica City je zabio čak 26 golova i prvi je klub u 78 godina nakon Sunderlanda kojem je to uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cityjev gradski rival United, odigrao je samo 2:2 na gostovanju u Cardiffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo