VIDEO: / Barça, čuvaj se, Manchester ide po osvetu!

Za titulu najbolje momčadi Europe borit će se, očekivano, Barcelona i Manchester. Engleski sastav je lakoćom riješio uzvrat protiv Schalkea 'podarivši' Nijemcima četiri laka komada.

5.5.2011.
0:49
VOYO logo

Manchester. Stadion: Old Trafford. Gledatelja: 70.000. Suadc: Pedro Proença Oliveira Alves Garcia (Portugal).

Strijelci: 1:0 - Valencia (26), 2:0 - Gibson (31), 2:1- Jurado (35), 3:1 - Anderson (71), 4:1 - Anderson (76).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MANCHESTER UNITED (4-3-3): Van der Sar - Rafael, Smalling, Evans, O'Shea - Gibson, Scholes, Anderson - Valencia, Nani, Berbatov.

SCHALKE 04 (4-2-3-1): Neuer - Uchida, Howedes, Metzelder, Escudero - Papadopoulos, Jurado - Farfan, Baumjohann, Draxler - Raul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je i najavio, Alex Ferguson je u uzvratnom susretu protiv Schalkea na teren poslao 'B momčad' u kojoj su se našla samo dva igrača iz prve utakmice u Gelsenkirchenu - vratar Van der Sar te krilni napadač Valencia.

Sve ostalo bili su uglavnom pričuvni igrači koji su ove sezone minutažu skupljali 'na kapaljku' poput braniča Smallinga ili Evansa. No i takav sastav je od početka susreta dominirao protiv njemačke momčadi i samo je bilo pitanje vremena kada će Manuel Neuer, potencijalna ljetna meta Manchestera - kapitulirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to u 26. minuti nakon sjajne dubinske lopte Gibsona za hladnokrvnog ezgekutora Valenciju. Samo pet minuta kasnije United je povećao svoju prednost, a strijelac je bio raspoloženi Darron Gibson. Bile su to vatrene minute na Old Traffordu koje je pogotkom za 2:1 u 35. minuti zaključio Schalkeov veznjak Jose Manuel Jurado.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=VChlR08WbsNNccZp

U nastavku utakmice do 70. minute gledali smo uspavanku i brojne izmjene, a tada je u samo četiri minute 'eksplodirao' Manchesterov Brazilac Anderson zabivši dva gola. Kod prvog se sjajno snašao te iz okreta matirao njemačkog reprezentativnog vratara, dok je kod drugog samo lagano ugurao loptu u mrežu nakon nesebičnog dodavanja Berbatova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ZbdjyCdJp29VOHbE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je stari lisac Alex Ferguson, unatoč čuđenju brojnih ljudi zbog toga što je u polufinalu Lige prvaka izveo 'B momčad', opet pokazao da ima strašan trenerski nos.

Ostvario je dvostruki cilj - upisao je glatku pobjedu te lakoćom izborio finale na Wembleyju, a uspio je sačuvati i udarne igrače za veliki derbi Premiershipa protiv Chelseaja koji će odlučiti novog prvaka Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, u hramu engleskog nogometa ćemo gledati reprizu finala Lige prvaka od prije dvije godine. Tada su Katalonci bili bolji sa 2:0, ali eto prilike Fergusonu za osvetu...

Vezani članci:

arti-201105010377006 arti-201104300043006 arti-201104290840006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo