VIDEO: / Arsenal konačno našao žrtvu i razvalio ju!

Nogometaši Arsenala napokon su pronašli žrtvu i prekinuli post od četiri prvenstvena susreta bez pobjede. U sklopu 24. kola Premiershipa Topnici su na Emiratesu 'potopili' Blackburn 7:1.

4.2.2012.
16:43
VOYO logo

Sastav Arsenea Wengera osvojio je tek jedan bod u prethodna četiri kola, a protiv Blackburna su krenuli silovito. Robin van Persie zabio je već u drugoj minuti svoj 20. ovosezonski gol nakon asistencije Thea Walcotta. Bio je to prvi od tri Nizozemčeva gola na susretu, a pridodao je i dvije asistencije, kod prvog gola Alex-Oxladea Chamberlaina, a trećeg Arsenalovog, te onog posljednjeg u sudačkoj nadoknadi od Thierryja Henryja.

http://www.dailymotion.com/embed/video/xocev1 Na 1:1 u 31. minuti iz slobodnog udarca izjednačio je Morten Gamst Pedersen, a nakon toga se Blackburn 'raspao'. U samo tri minute prije poluvremena Van Persie i Oxlade-Chamberlain odveli su Arsenal na dva gola razlike prije poluvremena, a potom je u 43. minuti Gael Givet dobio izravan crveni karton nakon starta s dvije noge na Van Persieja. Tu je priča o pobjedniku bila riješena, a u nastavku je bilo samo pitanje koliko će Arsenal pospremiti u mrežu Roversa. Pored Van Persieja, dva je gola zabio 18-godišnji Oxlade-Chamberlain, po jedan Mikel Arteta i Thierry Henry. Van Persie je s hat-trickom učvrstio čelno mjesto najboljih premierligaških strijelaca i sada ima 22 gola na kontu u 24 utakmice. Oxlade-Chamberlain postao je s druge strane najmlađi igrač koji je zabio dva gola u jednoj utakmici u Premiershipu nakon Waynea Rooneyja 2004. Valja istaknuti i sjajan učinak Thea Walcotta koji je asistirao kod triju golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo