EURO NOGOMET / Vida zabio u porazu u derbiju, Stanišić s Bayerom izborio finale Kupa

Image

Bio je to Vidin peti gol u prvenstvu ove sezone

3.4.2024.
22:51
VOYO logo

U derbiju 3. kola Lige za prvaka grčkog nogometnog prvenstva Panathinaikos je pobijedio AEK s 2-1, što je iskoristio PAOK i 3-1 pobjedom protiv Lamije preuzeo vrh ljestvice.

Image
NOVI PORAZ /

Karoglan je priznao da je Dinamo zasluženo slavio: Treba li otići s klupe Hajduka?

Image
NOVI PORAZ /

Karoglan je priznao da je Dinamo zasluženo slavio: Treba li otići s klupe Hajduka?

Na vrhu ljestvice grčkog prvenstva dogodila se nova promjena. Novi lider je PAOK koji je iskoristio gostujući poraz AEK-a. Međutim, već u idućem kolu moglo bi doći do nove promjene jer se u Ateni sastaju upravo aktualni prvak AEK i trenutačni lider PAOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

AEK je protiv gradskog suparnika poveo već u petoj minuti golom Domagoja Vide koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru nakon ubačaja iz kornera. Bio je to Vidin peti gol u prvenstvu ove sezone.

Gosti su u 10. minuti imali sjajnu priliku za 2-0, ali je Steven Zuber bio neprecizan. Panathinaikos je do kraja poluvremena okrenuo rezultat. Anastasio Bakasetas je izjednačio u 32. minuti lijepim udarcem sa 20 metara, a vodstvo domaćinu donio je Fotis Ioannidis u 34. minuti nakon velike pogreške Harolda Moukoudija koji se poigravao izgubivši loptu kao zadnji igrač obrane. U nastavku susretu više nije bilo golova. Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za Pao, baš kao i Vida za goste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poraz AEK-a iskoristio je PAOK koji je u Solunu pobijedio Lamiju sa 3-1. Gosti su poveli u sedmoj minuti golom Rubena Martineza, a u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačio je Ioannis Michailidis. U nastavku susreta Stefan Schwab (70, 88-11m) je donio pobjedu domaćinu. Dominik Kotarski je branio za PAOK.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiakos je sa 3-0 porazio Aris. Golove za pirejski sastav zabili su Ayoub El Kaabi (6), Daniel Podence (60) i Joao Carvalho (89). Pobjeda domaćina je mogla biti uvjerljivija, no El Kaabi je u 41. minuti promašio jedanaesterac. Neven Đurasek nije nastupio za goste iz Soluna.

Sedam kola prije kraja PAOK vodi sa 66 bodova, AEK ima 65, a Panathinaikos 62 boda. Olympiakos je četvrti sa 60 bodova, Aris ima 48, a Lamia 34 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer i Stanišić u finalu Kupa

Nogometaši Bayer Leverkusena izborili su plasman u finale njemačkog Kupa nakon što su u polufinalnom ogledu pobijedili drugoligaša Fortunu Dusseldorf sa 4-0.

Apotekari su sav posao obavili nakon tek nešto više od pola sata postigavši tri gola. Jeremie Frimpong je u sedmoj minuti zabio za 1-0, Amine Adli je u 20. povećao prednost, da bi Florian Wirtz u 35. minuti pogodio za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnih 4-0 postavio je Wirtz u 60. minuti iz kaznenog udarca. Josip Stanišić je odigrao cijeli susret za pobjednički sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayer će u finalu koje je na rasporedu 25. svibnja u Berlinu igrati protiv drugoligaša Kaiserslauterna koji je u utorak na gostovanju svladao trećeligaša Saarbruecken sa 2-0. Strijelci za Kaiserslautern bili su Marlon Ritter (53) i Almamy Toure (75).

Za Bayer će to biti peto finale Kupa u povijesti, a do sada jedini naslov osvojio je 1993. godine, dok je zadnje finale igrao 2020. izgubivši od Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaiserslautern je dosada dva puta osvajao Njemački kup, prvi put 1990., a drugi 1996. godine, dok je posljednji put u finalu igrao 2003. kada je izgubio od Bayerna.

Bayern je rekorder sa 20 naslova pobjednika njemačkog Kupa, dok je Werder drugi sa šest titula. Schalke, Borissia Dortmund i Eintracht Frankfurt su slavili po pet puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo