VIDEO: / Iz Ukrajine stigla uznemirujuca vijest za hrvatski nogomet

15.5.2014.
21:32
VOYO logo

Nazalost, uz izvrstan ucinak Domagoja Vide, posebno treba naglasiti i ozljedu kapetana Sahtara i hrvatske reprezentacije Darija Srne, koji je s vrlo bolnom grimasom na licu napustio igru u 80. minuti. Stradao je Srna nakon starta suparnickog igraca Harmasa. Jos nije poznato o kakvoj je ozljedi rijec i koliko je teska, ali moguce je da je u pitanju ozljeda kuka ili rebra.

Dinamo je u prvom poluvremenu potpuno nadigrao svog velikog rivala i potpuno zasluzeno je na odmor otisao s vodstvom 2:0, ponajvise zahvaljujuci Domagoju Vidi. Hrvatski je branic u 40. minuti u jednoj guzvi pred golom Sahtara uputio udarac lijevog nogom prema golu. Loptu koja se odbila od poda je glavom zakvacio Kucer i nespretno je proslijedio u mrezu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije, Vida je povecao prednost kijevske momcadi na 2:0. Nakon centarsuta s lijeve strane, sjajnim je udarcem glavom svladao vratara Sahtara Pjatova.

Nakon sto je u prvom poluvremenu ponudio vrlo blijedo izdanje, Sahtar se probudio u nastavku, ali to mu je bilo dovoljno samo za jedan pogodak kojeg je zabio Brazilac Douglas Costa iskosa s lijeve strane u 57. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Vida odigrao je za Dinamo cijelu utakmicu, dok je Ognjen Vukojevic usao u igru u 71. minuti. U Sahtaru je Darijo Srna zbog ozljede napustio igru u 80. minuti, dok je Eduardo da Silva usao u igru u 69. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je ovom pobjedom prekinuo potpunu dominaciju Sahtara na ukrajinskoj nogometnoj sceni, te je osvojio svoj 10. drzavni kup, ali prvi nakon 2007. godine. Sahtar, koji je osvojio prethodna tri izdanja ovog natjecanja, ostao je na devet osvojenih trofeja u Ukrajinskom Kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo