Potres u Barçi: 'Moja obitelj i ja primamo prijetnje'

Španjolski nogometni div Barcelona sazvao je izvanrednu sjednicu uprave kluba na kojoj je predsjednik Sandro Rosell podnio ostavku.

23.1.2014.
16:55
VOYO logo

U srijedu je, podsjetimo, Visoki španjolski sud pristao otvoriti postupak protiv Rosella zbog sumnje u pronevjeru sredstava prilikom dovođenja brazilskog nogometaša Neymara iz Santosa prošlo ljeto.

Postoje indicije da je prvi čovjek Barçe osobno profitirao od transfera 22-godišnjeg napadača, te da je klub za brazilsku zvijezdu platio puno veću odštetu od prijavljenih 57 milijuna eura. Rosell odbacuje sve priče o zloporabi ovlasti, ali ako mu se dokaže krivnja, mogao bi biti osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od jedne do osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rosell i dalje odbacuje sve priče o zloporabi ovlasti, ali tvrdi da odlazi zbog pritiska javnosti i prijetnji njemu i njegovoj obitelji.

"Već neko vrijeme moja obitelj i ja primamo prijetnje i tihe napade. To me je dovelo do pitanja trebam li zbog funkcije predsjednika ugrožavati vlastitu obitelj. Ovih su dana nepoštene i bezobzirne optužbe protiv mene rezultirale podizanjem optužnice. Od početka sam tvrdio da je potpisivanje Neymara bilo korektno, a njegov je dolazak izazvao očaj i zavist dijela naših protivnika. Upravni odbor je ekipa koja vodi projekt koji je doveo klub do velikih uspjeha. Ne želim da nepošteni napadi na mene negativno utječu na njihovo upravljanje ili imidž kluba. To je razlog zašto mislim da je moje vrijeme ovdje došlo do kraja", rekao je Rosell na konferenciji za novinare i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od ovog trenutka, u skladu sa statutom kluba, prvi dopredsjednik Josep Maria Bartomeu preuzima predsjedništvo do kraja mandata 2016. godine. Upravni odbor je to jednoglasno prihvatio", zaključio je Rosell.

Podsjetimo, Rosell je predsjednik Barçe postao 2010. kada je zamijenio Joana Laportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo