Košarkaš Kobe Bryant, koji je prošle godine poginuo zajedno s kćerkom i još sedam osoba u padu helikoptera, posthumno je sinoć primljen u Kuću slavnih na svečanosti koja je zbog pandemije koronavirusa organizirana osam mjeseci kasnije.

Osim njega u košarkašku kuću slavnih ušli su i Kevin Garnett i Tim Duncan te igrač i trener Rudy Tomjanovich, trener muških college momčadi Eddie Sutton, trenerice ženskih college ekipa Kim Mulkey i Barbara Stevens, košarkašica Tamika Catchings i NBA dužnosnik Philip Baumann.

'Uspio si'

Bryant je pet puta osvajao naslov prvaka NBA, 18 puta je biran u NBA All-Star momčad i bio je proglašen MVP-jem u sezoni 2007./08.

"Kobeova osobna statistika govori sve sama za sebe, on je bio na drugoj razini. Nikada nije išao prečacima u košarci. Dao je cijelog sebe toj igri", izjavila je na svečanosti Kobeova udovica Vanessa.

"Uspio si, sada si u Kući slavnih", dodala je Vanessa Bryant u emotivnom govoru. "Ti si pravi šampion. Nisi samo MVP, ti si velikan košarke. Tako se ponosim tobom. Voljet ću te uvijek i zauvijek, Kobe Bean Bryant", poručila je Vanessa dok je legendarni Michael Jordan, koji je stajao pored nje, pokušavao zaustaviti suze.

Košarkaške ikoneu Kući slavnih

Duncan je pet puta osvajao naslov NBA prvaka i cijelu svoju 19-godišnju karijeri proveo u dresu San Antonio Spursa gdje je sada pomoćni trener.

Garnett je najveći dio svoje 21-godišnje karijere proveo u Minnesota Timberwolvesima i Boston Celticsima. U All Star momčad biran je 15 puta , a sa Celticsima je osvojio naslov prvaka 2008.

Mulkey je osvojila tri nacionalna naslova s Baylorom a nedavno je napustila to sveučilište kako bi postala trenerica na LSU. .

Stevens je upisala 1,058 pobjeda u karijeri prije nego se povukla 2020. i osvojila naslov nacionalnog prvaka u Division II s Bentley sveučilištem 2014., dok je Catchings bila birana deset puta u WNBA All-Star, a 2011. bila je proglašena MVP-jem i bila je najbolja igračica Naismith collegea 1999./2000.

Sljedeća generacija

Tomjanovich je bio igrač Houston Rocketsa koje je kao trener odveo do naslova prvaka (1994. i 1995), Sutton je odveo četiri škole do NCAA turnira i tri je puta nastupao u finalu, dok je Baumann dugogodišnji FIBA dužnosnik.

Sutton i Baumann su posthumno uvedeni u Kuću slavnih.

Generacija 2021. za Kuću slavnih bit će objavljena u nedjelju.