Barcelona danas slavi veliki Messijev jubilej

Najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi prvi je put nastupio za Barcelonu na današnji dan prije točno deset godina.

16.10.2014.
13:23
VOYO logo

Odigrao je posljednjih osam minuta u utakmici protiv Espanyola, zamijenivši tadašnju zvijezdu, Portugalca Deca.

To je jedan od rijetkih rekorda koji Messi nije srušio u dresu katalonskog kluba. S 27 godina na leđima Messi je s Barçom osvojio tri Lige prvaka, šest naslova španjolskog prvaka, dva Kupa kralja, šest Španjolskih superkupova, dva Europska superkupa i dva Svjetska klupska prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi je s 354 postignuta gola najbolji Barcelonin strijelac svih vremena u službenim natjecanjima. Odnosi se to između ostaloga i na Primeru (243) i Ligu prvaka (67). Isto tako, u svom vlasništvu omaleni Argentinac ima najviše FIFA-inih Zlatnih lopti (4), kao i najviše postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini (91), što mu je donijelo uvrštenje u Guinnessovu knjigu rekorda.

//www.youtube.com/embed/k0198nRgcNk

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom jubileja španjolska Marca donosi popis ciljeva koji još uvijek motiviraju ovog sjajnog nogometaša. Među njima je na prvom mjestu svakako osvajanje Svjetskog prvenstva, dok se na drugom mjestu nalazi osvajanje Copa Americe.

S 248 golova uz svoje ime Messija trenutno samo tri gola dijele od Telma Zarre, točnije od epiteta najboljeg strijelca u povijesti španjolskog prvenstva svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ligi prvaka Messi je sa 67 golova tek četiri gola od najboljeg strijelca Raula Gonzaleza, a u dresu argentinske reprezentacije drugi je na vječitoj listi strijelaca s 44 gola, a bolji od njega tek je legendarni Gabriel Batistuta koji ih je postigao 11 više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo