KRAJ: / 'Omraženi' Vatreni srušio Hajduk na Maksimiru

Iako je Hajduk došao u vodstvo već u 37. sekundi susreta preko Mije Caktaša, Dinamo je ipak došao do pobjede. U 61.

29.9.2012.
13:11
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gladatelja: 5.000 Sudac: Vlado Svilokos

Dinamo (4-1-4-1): Kelava, Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić - Ademi - Kovačić - Sammir, Rukavina, Čop - Beqiraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk (4-2-3-1): Blažević - Vršajević, Milović, Maloča, Stojanović - Radošević, Milić - Oremuš, Caktaš, Vuković - Bencun

Strijelac: Caktaš (1'), Sammir (37', 78'), Čop (43')

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ UTAKMICE!

93' - Poništen pogodak za Dinamo! Odlično je Halilović prošao u kazneni prostor Hajduka, izbio sam pred Blaževića, prebacio ga, ali je na crti glavom loptu dirao Krstanović. Sudac je zbog zaleđa potonjeg poništio pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - Luštica je zamijenio Oremuša.

81' - Maksimirski stadion zapljeskao je dvostrukom strijelcu Sammiru prilikom izlaska, ali ulazak mladog Alena Halilovića izazvao je delirij zapadne tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - GOOOOL za Dinamo!Vidu je u prodoru, u kaznenom prostoru Hajduka sapleo Vršajević, a sudac Svilokos je nakon konzultacije sa pomoćnikom dosudio jedanaesterac kojeg je u 3:1 pretvorio Sammir.

75' - Krstanović je zamijenio Kovačića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Požutio je Oremuš nakon prekršaja na Ademiju.

70' - Prva promjena u sastavu Dinama. Iz igre je izašao Beqiraj, na travnjaku je Brozović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Dalekometni udarac Milića otišao je iznad Kelavinih vrata.

57' - Druga izmjena u sastavu Hajduka. Iz igre je izašao Bencun, a na travnjaku je Josip Bašić, 'bijelo čudo' kako mu mnogi vole tepati u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Prekid susreta! BBB-i su s istočne tribine ubacili nekoliko baklji zbog čega je sudac Svilokos prekinuo susret na nekoliko minuta.

50' - Kakva šansa za Dinamo!Kovačić je ponovno poslao sjajnu loptu kroz sredinu, Beqiraj se sjurio prema Blaževiću, opalio, no njegov udarac je završio pored gola. Mogao je Bećo nokautirati Bijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Pokušaj Hajduka! Opalio je Caktaš iz velike daljine, no Kelava je bio spreman.

46' - Krenuo je nastavak susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

43' - GOOOOL za Dinamo! Odličnu je loptu iz sredine terena poslao Kovačić, Čop je ostao sam iskosa s desne strane i poslao loptu pored nemoćnog Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' - U proslavi pogotka Sammir je skinuo dres i zaradio žuti karton.

37' - GOOOOL za Dinamo! Rukavina je ostao sam po sredini na nekih 25 metara od gola Hajduka, Šibenčanin je ubacio i pronašao Sammira koji je pobjegao Bijeloj obrani, nakon čega je fantastičnim poluvolejom probušio Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

34' - Ozlijedio se Stanojević, u igru je ušao Jonjić.

33' - Blažević nesavladiv!Sammir je ubacio iz kornera, Tonel je na prvoj vratnici bio najviši u skoku, no njegov udarac pročitao je vratar Bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Pokušao je Ademi iz daljine, ali Blažević nije imao većih problema.

28' - Nova matna situacija za Dinamo!Kovačić je fantastičnom loptom u prostor izbacio Čopa kojem oči u oči, zasad junak Hajduka Blažević, ponovno skida udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

22' - Dinamo ponovno prijeti!Beqiraj se oslobodio svog čuvara, namjestio na nekih 14 metara iskosa, opalio, no lopta je otišla malo pored vratnice. Blažević je već bio svladan.

19' - Prva iskra na terenu.Oremuš je napravio prekršaj na Sammiru nakon čega ga je Brazilac malo okrznuo s poda. Naljutio se hajdukovac, naletio je i Ademi i krenuo je obračun. Umiješali su se ostali igrači i ipak primirili situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

15' - Nova velika prilika za Modre! U velikoj gužvi u kaznenom prostoru Hajduka najbolje se snašao Ademi koji je ostao sam na 10-tak metara, opalio po golu, ali ga je vratar Blažević pročitao i ponovno spriječio izjednačenje.

11' - Prva velika prilika za Dinamo. Odlično je po lijevoj strani prošao Pivarić i na samo nekoliko metara pronašao slobodnog Čopa, koji tuče iz prve, ali promašuje cijela vrata. Malo je nedostajalo da Modri dođu do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

7' - Kakav top Vukovića! Slobodan udarac na 20-tak metara od vratiju Dinama izveo je Vuković. Opalio je gromovito po sredini vrata, a Kelava je sjajnom reakcijom uspio izbiti loptu u korner.

3' - Zbog prigovora je Stanojević zaradio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - GOOOOL za Hajduk! Tek što se krenulo s centra, Bijeli su poveli. Lopta je došla do Vukovića na rubu šesnaesterca, dobro se Crnogorac oslobodio Šimunića, gurnuo na drugu stranu za Caktaša koji je ostao sam i ugurao loptu u mrežu.

1' - Utakmica je počela!

Igrači Dinama i Hajduka izašli su na maksimirski travnjak gdje ih je nažalost, pljeskom dočekalo sramotnih 5.000 gledatelja.

Derbiju je prethodila i uobičajena procedura praćenja navijača Hajduka do Maksimira. Kolona autobusa i automobila s navijačima iz Splita zaustavljena je oko 16.30 sati na naplatnim kućicama u Lučkom te prepraćena do stadiona uz policijsku pratnju. Kolonu je osiguravala i helikopterska pratnja.

Inače, interventna je policija nekoliko sati prije susreta banula u prostorije Udruge navijača Dinama u Draškovićevoj ulici. Policajci su legitimirali sve koje su tamo zatekli, oko pedesetak navijača, te ubrzo nakon toga otišli."Da me pitate za želju, volio bih da bude 5:0 za nas. Ali ako govorimo realno, onda je pobjeda 1:0 moj izbor. Strijelac? Neka bude Kiš", izjavio je Brbić koji svoje nade temelji na odličnoj igri Hajduka protiv Slaven Belupa i već pomalo zaboravljenoj pobjedi protiv Intera...

"Istina, prošlo je više od mjesec dana, ali kada smo mogli na San Siru napraviti iznenađenje, zašto ne bismo i u Maksimiru?".

Da u taboru Bijelih spremaju Dinamu iznenađenje potvrdio je i trener Mišo Krstičević, koji kaže da ne bi bio zadovoljan remijem u velikom derbiju.

"Sigurno je da se ne bi zadovoljili remijem unaprijed, nas zanima pobjeda', najavio je Mišo, ali i poslao iskrenu, prijateljsku poruku prema Maksimiru:

"Kolega Čačić me zadivio nekim svojim idejama i želim mu svu sreću, čestitat ću mu rođendan, a na terenu što bude. Kad nisam imao tremu u Milanu, niti sam razmišljao samo da ne popijemo pet komada, onda nema razloga ni da se spominje trema pred Maksimir. Bit će to muška i tvrda utakmica, onako kako ja to volim".

S druge strane, trener Ante Čačić je odgovorio kurtoazijom.

"Uglavnom se tu radi o kvalitetnoj momčadi koja se kao takva ponaša na terenu, ali vidi se da im dosta znači Vuković; igrač koji asistira, a može biti i opasan za gol. Isto tako, Radošević je 'motor momčadi' u sredini terena, no mislim da im je najbolji čovjek ipak vratar Blažević".

Prijateljsku atmosferu pokvarila je tek informacija da vodstvo Dinama nisu svoje kolege iz Splita pozvali na tradicionalni, zajednički ručak prije utakmice.

"Svatko ide tamo gdje je pozvan, tako i mi", kratko je prokomentirao predsjednik Brbić.

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Hajduk

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo