VELIKI EKSPERIMENT FIFA-e: / Suci će na Kupu konfederacija dobiti dodatne ovlasti, utakmice će biti prekidane

Image

Suci će na predstojećem Kupu konfederacija u Rusiji moći privremeno ili trajno prekinuti utakmicu u slučaju da s tribina čuju rasističke ili bilo kakve druge diskriminirajuće poruke.

15.6.2017.
7:55
VOYO logo

Nova je to ideja Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koja će po prvi put biti isprobana na Kupu konfederacija, a ako se pokaže učinkovitom, primjenjivat će se i u drugim natjecanjima. Radi se zapravo o proceduri u tri koraka.

'Dodatno oružje za suce'

Prvi korak bit će da suci u slučaju diskriminacije zatraže od službenog spikera da javno zatraži prestanak takve vrste povika. Drugi korak bit će privremeni prekid utakmice dok ne prestane diskriminacija, a treći će biti trajni prekid utakmice. Osim toga, FIFA će na stadionima imati i posebne promatrače za borbu protiv diskriminacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o ključnim promjenama u borbi protiv diskriminacije. Obje inicijative su dodatno oružje u rukama sudaca i službenih osoba s ciljem zaustavljanaj diskrminacije i osiguravanja da atmosfera na stadionima bude u duhu fair-playa i poštovanja", poručio je predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U FIFA-i vlada velika zabrinutost zbog problema s rasizmom na ruskim stadionima. Organizatori Svjetskog prvenstva koje će dogodine biti održano u Rusiji poručili su kako rade sve ne bi li iskorijenili rasizam i diskriminaciju sa stadiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo