VELIKI BRAT TE GLEDA: / Pobješnjeli Ibrahimović sam je sebe izbacio iz spektakularnog derbija

Image
Foto: AFP, OLI SCARFF

Rat koji su tijekom subotnje utakmice 27. kola Premier lige vodili napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović i stoper Bournemoutha Tyrone Mings neće proći bez posljedica.

6.3.2017.
16:36
AFP, OLI SCARFF
VOYO logo

Engleski nogometni savez (FA) objavio je u ponedjeljak da je protiv obojice otvorio istragu zbog nasilnog ponašanja tako da je za očekivati da će biti naknadno kažnjeni na temelju televizijske snimke. Ratoborni dvojac je trebao biti isključen na samoj utakmici, ali ih je sudac Kevin Friend poštedio. Teško je, međutim, vjerovati da će im i FA progledati kroz prste.

Image
NEMILOSRDNA BORBA NA TRAVNJAKU: /

Ibrahimović na sebi svojstven način prokomentirao udaranje laktom

Image
NEMILOSRDNA BORBA NA TRAVNJAKU: /

Ibrahimović na sebi svojstven način prokomentirao udaranje laktom

Gaženje kopačkom i lakat u glavu

U dvoboju koji je okončan rezultatom 1-1 Mings je najprije kopačkom nagazio na Ibrahimovićevu glavu dok je ovaj ležao na tlu. Nekoliko trenutaka kasnije mu se švedski napadač osvetio laktom u glavu tijekom duela u šesnaestercu. Sudac je prešao preko oba slučaja, ali je zato pokazao drugi žuti karton veznjaku Bournemoutha Andrewu Surmanu koji je prigovarao i traži kaznu za Ibrahimovića. Mings je nakon utakmice ustvrdio kako nije namjerno nagazio suparnika, a dok je Ibrahimović poručio kako se stoper gostiju sam nabio na njegov lakat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači su bili uključeni u dva odvojena incidenta oko 44. minute koja suci nisu vidjeli, ali su ih uhvatile kamere. Osim toga, FA smatra da standardna kazna koja se primjenjuje kod ovakvih prekršaja, u slučaju stopera Bournemoutha nije dovoljna. Oba igrača imaju rok do utorka u 18 sati za odgovor na optužnice", stoji u priopćenju FA-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stigne li očekivana kazna, bit će to težak udarac za Manchester United jer će biti bez svoga najboljeg strijelca u dvoboju protiv Chelseaja u četvrtfinalu FA kupa, a eventualno i u premierligaškim okršajima protiv Middlesbrougha i West Bromwicha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo