VELIKI BORAC KOJI JE IGRAO I ZA RIJEKU I ZA DINAMO PROCIJENIO IZGLEDE U FINALU KUPA: / Riječani imaju samo jednu veliku prednost

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bio je Rijekin kapetan 2014. godine kada je u finalu pobijedila Zagrepčane

22.5.2019.
9:12
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Josip Brezovec jedan je od nogometaša koji je kroz svoju karijeru igrao i za Dinamo i za Rijeku, dva finalista Kupa koji će o naslovu odlučiti u Puli u srijedu od 18 sati. Stoga je itekako pozvan da procijeni izglede jednih i drugih oko konačnog slavlja.

"Mislim da je Dinamo jači nego ikad u prethodnih 20 godina. Razlog je u treneru. Znam Nenada Bjelicu, sezonu i pol vodio me u talijanskom drugoligašu Speziji, surađivali smo odlično. Tada sam se uvjerio da je bolji od najbolji. Sjajan. Zato je veliki adut Modrih. Treba biti realan i priznati da je u samo 12 mjeseci svakom svojem prvotimcu pospješio kvalitetu za 30 do 40 posto. Cijenu također", rekao je za HNS veznjak zaprešićkog Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Armada 12. igrač

Ovaj veliki borac bio je Rijekin kapetan 2014. godine kada je u finalu pobijedila Zagrepčane, ali tada u dvije utakmice.

"Međutim, kad se igra jedna utakmica, sve je moguće. Na „Drosini“ će biti vrhunska atmosfera, pretpostavljam dominaciju riječkih navijača. A Armada je bezbroj puta dokazala da se smije tretirati dvanaestim igračem svojega kluba. Zvučna kulisa zbog koje guštaš, koja te potiče i inspirira tako da daješ više od trenutačnih mogućnosti. Objektivno, Rijekina je šansa samo Dinamov loš dan ujedinjen s Armadom. Šansa da Rijeka potpuno bljesne, kao što je Dinamo u nekim ovosezonskim europskim utakmicama, kad je stvarno premašio sebe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

04.12.2018., SRC Zapresic, Zapresic - Utakmica cetvrtfinala hrvatskog nogometnog kupa, NK Inter Zapresic - NK Vinogradar. Josip Brezovec, Zeljko Stulec, Matej Ivkovcic, Marko Povrzenic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Kada je riječ o pojedincima, tu je Brezovec istaknuo.

"U Rijeci je uvjerljivo najistaknutiji Zoran Kvržić. Jedan od najvećih s kojima sam igrao. Vrhunski majstor, opasan zbog raznovrsnosti. Ne smije se zanemariti ni Robert Murić. Kod Dinama, zapravo, svatko. Dani Olmo bez ikakve dvojbe prvi je as državnog prvenstva. Izdvojio bih i Marija Gavranovića, rasnog strijelca koji se u prigodama poput aktualne uvijek iskaže. Klasičan "killer"."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo