Nadoknađen zaostatak / Velika noć na Maksimiru: Dinamo razbio Viktoriju i nastavio živjeti europski san!

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo je s 3:0 pobijedio Viktoriju i izborio osminu finala Europske lige

21.2.2019.
20:47
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Kakva noć na Maksimiru. Noć iz snova, noć kakvu se samo poželjeti moglo. Dinamo je u osmini finala Europske lige, Dinamo je ne samo nadoknadio poraz iz Plzena već je razbio Viktoriju u uzvratu i potvrdio ono što smo svi znali - da je bolja momčad.

Stoga će sutra sasvim zasluženo čekati ždrijeb u kojemu nakon ovakvih igara definitivno neće biti poželjan nikome. Uz malo sreće Dinamova europska priča trajat će još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjeličini igrači pred gotovo 30 tisuća navijača krenuli su žustro, još žustrije nego prije tjedan dana. Nakon bombe Limberskog u trećoj minuti, koja je, srećom, otišla pokraj Livakovićevih vrata, kombinirali su Petković, Oršić i Olmo čiji je šut završio u bloku.

Isti trojac bio je u glavnoj ulozi u 14. minuti kada je Maksimir eruptirao. Petković je uz rub kaznenog prostora imao svoju predstavu, petom je gurnuo prema sredini, Olmo je propustio loptu, a natrčao Oršić i zakucao je u Viktorijinu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to početak iz snova, ali dinamovci nisu stali. Hajrovićeve lopte s desne strane radile su veliki nered češkoj obrani, a kada nije ploda donijela ona u 28., jest šest minuta kasnije. Dilaver se othrvao svom čuvaru i glavom prebacio Kozačika. Dinamo ima 2:0!

Ubrzo umalo i 3:0 jer je Hajrović još jednom filigrantski ubacio, pogodio Olma, a on umalo mrežu, no Kozačik je nekako skrenuo u udarac iz kuta i spasio svoju momčad pravog potopa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici poluvremena hrvatski je prvak ostao bez trenera. Nenada Bjelicu glavni je sudac poslao na tribine jer je uhvatio gostujućeg igrača tražeći loptu. Dojam je da je Rumunj Kovacs bio prestrog.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su Zagrepčani u prvoj utakmici imali Hajrovića, pitanje je bi li Česi uopće došli u Zagreb s prednošću. Dinamov Bošnjak bio je prava napast za goste, u 47. Kozačik je nekako odbio njegov udarac iz slobodnog udarca, a nekoliko minuta kasnije i iz daljine.

Iako joj je trebao pogodak, Viktoria nije pokazivala nikakve napadačke ambicije, odnosno Dinamo je dobro zatvarao sve prilaze. Još je stigao i zaprijetiti, ali Kozačikovu grešku nije iz gotovo nemoguće situacije iskoristio Moharrami.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa zato. Kada nisu htjeli gosti, jest Dinamo. Iz jedne polukontre Oršić je s loptom došao pred kazneni prostor, naumio je dodati Olmu koji je dolazio s desne strane, ali Petković je presjekao loptu i s 15 metara neobranjivo pogodio za 3:0. Česi su razbijeni, a Dinamo odjurio u osminu finala Europske lige.

Europska liga, 1/16 finala, uzvrat:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo - Viktoria Plzen 3:0 (2:0)

Golovi: Oršić 14', Dilaver 34', Petković 73'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo (4-2-3-1): Livaković; Moharrami, Theophile, Dilaver, Leovac; Ademi, Šunjić; Hajrović (68. Moro), Olmo, Oršić (88. Gojak); Petković (90. Andrić)

Viktoria Plzen (4-2-3-1): Kozačik; Havel (74. Reznik), Pernica, Limbersky, Kovarik, Prohacka, Hrošovsky; Kayamba, Horava (57. Bakos), Petržela; Beauguel (64. Chory)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Hajrović, Dilaver, Leovac, Olmo - Limbersky, Bakos

Crveni kartoni: Limbersky 86'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo