El Clasico već u siječnju?! Barca - Real 170:167

U sjedištu Španjolskog nogometnog saveza obavljen je ždrijeb osmine finala Kupa kralja. Branitelj naslova Real Madrid će igrati protiv Malage, a europski prvak Barcelona protiv Osasune.

23.12.2011.
14:45
VOYO logo

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su od 3. do 5. siječnja, a i Real i Barcelona će u njima biti domaćini. Uzvrati se igraju tjedan dana kasnije, a ako oba velikana uspješno obave svoje zadaće, u četvrtfinalu ćemo gledati nova dva "El Clasica".

U tom bi slučaju Real ugostio Barcelonu na Santiago Bernabeuu već 18. siječnja, a uzvrat na Camp Nouu bi se igrao tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Barcelona je u posljednjim danima 2011. godine dobila još jedan dvoboj protiv najvećeg rivala Real Madrida. Katalonci su zaključili kalendarsku godinu sa 170 postignutih pogodaka u svim natjecanjima, tri više od Madriđana.

Ovaj se "virtualni" dvoboj vodio kroz ovotjedne uzvratne utakmice šesnaestine finala španjolskog Kupa kralja. Real je u utorak pobijedio Ponferradinu s 5:1 i na taj način skupio ukupno 167 golova u 12 mjeseci. Barcelona je u tom trenutku zaostajala za Mourinhovim nogometašima šest golova, ali je sinoćnjom pobjedom 9:0 protiv Hospitaleta nadmašila vječnog suparnika i u ovoj statističkoj kategoriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, za utjehu Kraljevskom klubu, on je svojih 167 zgoditaka postigao u 60 utakmica (2.78 u prosjeku), a Barceloni je za 170 golova odigrala četiri utakmice više (2.65 u prosjeku). Nogometaši Barcelone lakoćom su se obračunali s trećeligašem Hospitaletom u šesnaestini finala Kupa kralja u četvrtak navečer, ali su istovremeno ostali i bez Andresa Inieste.

Jedan od najboljih svjetskih veznjaka postigao je jedan pogodak u Barceloninoj pobjedi 9:0 na Camp Nouu, ali je u 30. minuti napustio igru zbog ozljede. Katalonski klub je na svojoj web-stranici objavio da je Iniesta potrgao dvoglavi bedreni mišić u lijevoj nozi i da će izbivati s travnjaka 15-ak dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustit će tako osminu finala Kupa kralja (3. - 5. siječnja) te gostovanje kod gradskog suparnika Espanyola u 18. kolu Primere, 8. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo