I dalje drže korak / Liverpool dostigao City: Snovi o naslovu još uvijek traju

Image
Foto: Foto: Profimedia

Maneov pogodak za 2-1 bio je njegov 15. ove sezone čime se Liverpool upisao u povijest. Naime, Redsi su postali tek druga momčad u povijesti Premier lige čija su tri igrača u jednoj sezoni zabila barem 15 golova.

11.5.2022.
8:50
Foto: Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Liverpoola osvojili su važne bodove u borbi za naslov engleskog prvaka nakon što su u odgođenom susretu 33. kola na gostovanju pred 41.000 gledatelja pobijedili Aston Villu rezultatom 2-1. Gol za domaćine postigao je Luiz u 3. minuti utakmice, a tri minute kasnije Matip zabija za izjednačenje. Konači rezultat postavio je Sadio Mane u 65. minuti.

Image
Bayern ili Barcelona? /

Sjajni napadač Liverpoola prema Barceloni? Želi Zlatnu loptu!

Image
Bayern ili Barcelona? /

Sjajni napadač Liverpoola prema Barceloni? Želi Zlatnu loptu!

Liverpool je pobijedio u osam od posljednjih devet ligaških utakmica protiv Aston Ville. No, još uvijek se pamti 2-7 poraz Redsa na Villa Parku prošle sezone. Ovoga puta Liverpool nije dozvolio iznenađenje, iako je Villa, koju vodi Liverpoolova legenda Steven Gerrard, povela već na samom početku susreta. Bilo je to prvi put u povijesti njihovih međusobnih premierligaških ogleda da su obje ekipe zatresle mrežu u prvih šest minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Liverpool se upisao u povijest'

Maneov pogodak za 2-1 bio je njegov 15. ove sezone čime se Liverpool upisao u povijest. Naime, Redsi su postali tek druga momčad u povijesti Premier lige čija su tri igrača u jednoj sezoni zabila barem 15 golova. Mohamed Salah je trenutačno na brojci od 22 gola, dok su Sadio Mane i Diogo Jota zabili po 15. Prije njih to je uspjelo tek Manchester Cityju u sezoni 2013/14. kada su Građani osvojili naslov prvaka. Yaya Toure je zabio 20, Sergio Aguero 17, a Edin Džeko 16 pogodaka.

Redsi su se ovom pobjedom izjednačili s Manchester Cityjem i sada oba kluba imaju po 86 bodova, no momčad Pepa Guardiole ima susret manje. Večeras gostuju kod Wolverhampton Wanderersa. Aston Villa je na 11. poziciji s 43 boda. Norwich i Watford su već ispali, a treći putnik u niži rang natjecanja bit će netko iz kvarteta Leeds United (34), Burnley (34), Everton (35) i Southampton (40).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo