VATRENI UŽIVA: / Nikad nećete pogoditi što je Ćorluku najviše impresioniralo u Rusiji

Image
Foto: PIXSELL, Daniel Kasap
10.9.2015.
18:14
PIXSELL, Daniel Kasap
VOYO logo

Govoreći za internetsku stranicu FIFA-e, Ćorluka se osvrnuo na kvalifikacije za iduće Svjetsko prvenstvo koje će se igrati u Rusiji 2018. godine. Hrvatska je smještena u skupinu s Turskom, Ukrajinom, Finskom i Islandom.

"Hrvatska ima mladu i snažnu momčad"

"Sada imamo mladu i snažnu momčad, a očekivanja nisu visoka kao u prošlosti, pa se nadam da će nam biti lakše. Za mene će Svjetsko prvenstvo u Rusiji biti poseban događaj jer volim tu zemlju. Znam da će organizirati nevjerojatan turnir. Svojim suigračima u reprezentaciji govorim o Rusiji, pa i oni imaju veliku želju biti ondje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćorluka je ranije igrao za zagrebački Dinamo, Manchester City i Tottenham, a u Lokomotiv iz Moskve je stigao 2012. godine iz Bayer Leverkusena. Tetovažom popularne ruske lutke matrjoške ili babuške odao je počast zemlji u kojoj trenutno živi i koja ga oduševljava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: /

Pogledajte novu tetovažu hrvatske zvijezde

Image
IZ RUSIJE S LJUBAVLJU: /

Pogledajte novu tetovažu hrvatske zvijezde

Stanica kao muzej

"Moskva je za mene grad parkova, restorana, prekrasnih ulica i podzemne željeznice. Metroi u Londonu i New Yorku ne mogu se uspoređivati s moskovskim. Ulazak na stanicu je poput ulaska u muzej. To je jedna od mojih najsnažnijih impresija Rusije. Bez obzira na Svjetsko prvenstvo, svatko bi jednom u životu trebao posjetiti Moskvu i Sankt Peterburg. Također volim i Samaru“, dodao je.

Putujući tri godine diljem zemlje te igrajući na različitim stadionima uočio je strast Rusa prema nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro se sjećam jednog navijača u Saransku. Na svakoj utakmici Mordovije on se skida do pasa i izvikuje smiješne stvari. I to radi bez obzira o kakvom je vremenu riječ, i ljeti i zimi. Jednom smo igrali u prosincu na minus 15, a on je bio ondje gol do pasa“, rekao je Ćorluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo