Igrači iskreni: Nismo još pohvatali Kovačeve ideje

'Na koncu nisam zadovoljan, nismo postigli gol. Potvrdilo se što sam govorio, Island je momčad koja ima fajterski karakter, izdržali su s igračem manje. Što je, tu je.

15.11.2013.
22:28
VOYO logo

"Ulog je bio veliki, ovo je utakmica za prolazak na SP. Imali smo dvije-tri dobre šanse, ali ne može se očekivati nešto opuštena igra. Jedino što mi nije svidjelo - previše smo igrali duge lopte. Nismo to tražili od igrača, igrali smo njima u karte. Trebali smo igrati po terenu, stvarati višak i zabijati se po krilu", komentirao je nulu na Islandu Niko Kovač i objasnio:

"Previše smo centrirali s boka, a njihov vratar je svaku loptu pokupio. Tražio sam da kada probijemo bok da pošaljemo povratnu loptu na 16 metara. Islanđani su se stiskali pred svoj gol, a mi to nismo iskoristili. Centaršutevi su bili savršena priča za suparnika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik nije bio oduševljen igrom Marija Mandžukića i Ive Iličevića.

"On može još više, nije igrao kako može, ali ne bih sad volio ulaziti u neke priče, to ne znači da Mario više neće igrati. Priliku je kasnije dobio Benko. Ivo nije ušao u utakmicu kako smo očekivali. Da je Olić bio potpuno zdrav, on bi igrao. To je nogomet, danas igrač bolje, sutra lošije. Ivo je naš i ostaje naš."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač nakon isključenja nije odmah povukao potez s klupe, objasnio je i zašto.

"Bilo je dovoljno vremena, nisam htio sve riskirati, nezgodan je taj Gudjonhsen. Pričekali smo, a kada smo vidjeli da se sve više brane, pogurali smo Luku naprijed. Najbolje je rješenje bilo preko bokova, ali nismo tako igrali", objasnio je Niko, poslao igrače koji nisu igrali na trening i zaključio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da su oni se dosta potrošili, 40 minuta s igračem manje se dobro potrošiš na terenu. Nadam se da ćemo mi imati zamah s publikom. Očekujem da idemo u Brazil. "

"Nisam zadovoljan, trebali smo zabiti, bilo bi lakše za uzvrat. Igrali smo s igračem više cijelo drugo poluvrijeme, šteta što nismo zabili. Bila je to tvrda utakmica, znali smo da nam Island ništa neće pokloniti. Niko Kovač želi Hrvatsku koja igra brzo, još nismo pohvatali sve njegove ideje, ali bilo je solidno, Islanđani nam nisu stvorili šansu. Trebamo se dobro odmoriti i pred našim navijačima osigurati plasman u Brazil", kazao je povratnik u reprezentaciju Danijel Pranjić i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Speman sam, izdržao sam svih 90 minuta. Lijepo je biti nazad, nedostajalo mi je sve ovo i stvarno sam presretan."

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo