VATRENI POD TEŠKOM PALJBOM NOGOMETNIH STRUČNJAKA: / 'Nikako ne uspijeva pokazati ono što može. To nešto govori o njemu'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Veznjak ove jeseni zbog slabih nastupa u reprezentativnom dresu našao na udaru kritika

15.11.2020.
12:32
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija ugrozila je ostanak u elitnom razredu Lige nacija nakon što je u susretu petog kola skupine 3 u Solni izgubila od Švedske sa 1-2. Domaćini su u prvom poluvremenu poveli i 2-0 golovima Kuluševskog (36) i Danielsona (45+2), dok je na konačnih 2-1 autogolom smanjio Danielson (81-ag).

Švedska je ambiciozniji pristup rezultatski okrunila u 36. minuti. Lustig je dobio loptu na desnom boku, proigrao je Kuluševskog koji je utrčao u kazneni prostor Hrvatske, lakoćom se riješio pratnje Kovačića i zatim udarcem kroz blok Pongračića pogodio donji desni kut pokrivenog Livakovića. A nakon susreta upravo je ime MateaKovačića bilo ono koje su spominjali nogometnih stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zabio se u zadnju liniju, nikako ga vidjeti da se približi golu ili kamoli da pukne. Strašno mi je žao što nikako ne uspijeva pokazati ono što može. A to ipak nešto govori o njemu”, kazao je za ĆiroBlažević za tportal.hr.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Kuluševski i Kovačić Foto: Profimedia

Osijekov trener NenadBjelica također smatra da bi Kovačići bolje dogovarala neka druga pozicija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velika taktička greška Matea Kovačića. Nema potrebe da se on uvuče toliko u krilu obrani. On nije idealan izbor za igrati sam tu šesticu, danas je dobro igrao s Modrićem u paru, ali više mi vuče osmici, igrač je koji stvara razliku. Na šestici je puno važnije koliko anticipirate igru. Nije važno koliko ste brzi i kakav ste nogometaš, nego kako stojite na terenu. On je dao previše prostora Kuluševskom, šestica mora biti tu”, rekao je Bjelica za Novu TV.

“Kovačić je opet bio indisponiran, nije bio na nivou, stajao je daleko od igrača, nije ga bilo u duelima”, smatra AnteMiše, koji je govorio za 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo