Vatreni nisu svjesni što ih čeka: 'Puno je teže nego ovdje'

Od petka odbrojavamo dane do spektakla u Sao Paulu 12. lipnja iduće godine, gdje će Hrvatska s Brazilom otvoriti Svjetsko prvenstvo.

9.12.2013.
8:38
VOYO logo

Na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. izgubili smo 1:0, a u Splitu godinu prije u prijateljskom dvoboju igrali smo 1:1. Hrvatska reprezentacija s Brazilom se prvi put sastala 1996. u Manausu, a dvoboj mladih olimpijskih reprezentacija završio je 1:1. Upravo u Manausu na Svjetskom prvenstvu iduće godine igramo drugu utakmicu protiv Kameruna.

Atmosfere na utakmici prije 17 godina u središtu Amazone prisjetio se bivši igrač Dinama, Zagreba, Slaven Belupa i Šibenika Domagoj Kosić, koji je tada kao standardni član mlađih kategorija Hrvatske odigrao dio susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kad smo došli na taj stadion, bio je pun do posljednjeg mjesta, a nisi se mogao ni maknuti. Njihovi igrači nisu ni trenirali. Oni tamo stvarno žive nogomet, svaka ravna ili neravna površina se koristi za igranje nogometa, hodaju u dresovima. Stvarno poseban doživljaj.''

Doživljaj, ali ne nešto posebno ugodan je i klima u amazonskom Manausu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/KHRZDRsaU4M

''Kad dođeš iz ove naše klime tamo, sigurno ti treba neko vrijeme za aklimatizaciju. Teže se trči jer vlaga otežava. Puno je teže nego ovdje u Europi'', ističe Kosić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim s klimom, u Manausu, kao i u većini Brazila, velik je problem i s kriminalom, što je tadašnja reprezentacija osjetila čim je doputovala.

''Već na samom dolasku na aerodrom nedostajalo je par kopački. Stalno te upozoravaju da ima problema i da bi ih moglo biti ako se izdvojiš i ako nisi pod kontrolom.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Kosić smatra da sve to ne bi trebalo toliko utjecati na rezultat protiv Kameruna jer je Hrvatska bolja reprezentacija. A što se Brazila i otvaranja prvenstva tiče, niti jedan rezultat ne bi bio tragedija.

//www.youtube.com/embed/30BTdNuL3GA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sve što napraviš dobro je. Ako izgubiš očekuje se, a ako pobijediš ili izvučeš bod, napravio si svjetsko čudo i to može dobro psihološki utjecati na momčad za sljedeće dvije utakmice gdje možemo pobijediti. Mislim da Hrvatska ima velike šanse da daleko dogura'', zaključio je Kosić.

12. lipnja: Brazil - Hrvatska (Sao Paulo, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13. lipnja: Meksiko - Kamerun (Natal, 18.00)

17. lipnja: Brazil - Meksiko (Fortaleza 00.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18. lipnja: Kamerun - Hrvatska (Manaus, 01.00)

23. lipnja: Kamerun - Brazil (Brasilia, 22.00)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23. lipnja: Hrvatska - Meksiko (Recife, 22.00)

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo