VATRENI NAPRAVIO DOSTA PROBLEMA DINAMU: / Pašalić probušio City, a onda komentirao 'modre': 'Da, vidio sam što su napravili'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Atalantin podvig stvorio je dosta problema svima u skupini

7.11.2019.
12:11
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U drugom susretu iz ove skupine Atalanta i Manchester City su odigrali 1-1. City je poveo u u sedmoj minuti golom Raheema Sterlinga, a gosti su u 43. minuti mogli načiniti veliki korak prema pobjedi, no Gabriel Jesus nije realizirao jedanaesterac promašivši cijela vrata. Atalanta je izjednačila u 49. minuti golom hrvatskog reprezentativca Maria Pašalića.

"Građani" su od 82. minute igrali bez isključenog vratara Claudia Brava koji je napravio prekršaj izvan kaznenog prostora. Zanimljivo, Bravo je ušao u igru početkom drugog poluvremena umjesto ozlijeđenog Edersona, pa je na vrata morao stati bek Walker. Na ljestvici vodi Manchester City sa 10 bodova, Dinamo i Šahtar imaju po pet bodova, dok je Atalanta na začelju s jednim bodom. U sljedećem kolu Dinamo 26. studenog gostuje u Milanu protiv Atalante, a u drugom susretu se sastaju Manchester City i Šahtar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

- 06 Novembre 2019 Milano, Italia Sport Calcio Atalanta vs Manchester City - Uefa Champions League 2019 2020 - Stadio Giuseppe Meazza di Milano - Fase a gironi - Gruppo C - 4/6. Nella foto:Mario Pasalic (Atalanta Bergamasca Calcio)

- November 06, 2019 Milan, Italy sport soccer Atalanta vs Manchester City - Uefa Champions League 2019 2020 - Giuseppe Meazza Stadium of Milan - Group D - 4/6. In the pic:Mario Pasalic (Atalanta Bergamasca Calcio), Image: 481471760, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Fabio Ferrari / LaPresse / Profimedia

City skoro izgubio

Atalantin podvig stvorio je dosta problema svima u skupini, osim Manchester Cityju, koji je praktički nedodirljiv na vrhu. Nakon utakmice trener Atalante tvrdio je čak da su mogli i do pobjede, a realno, i mogli su.

"Na kraju smo imali čak i priliku pobijediti u utakmici kada im je isključen igrač i na vrata su morali prisilno poslati igrača, a ne golmana. Nažalost, u tim smo trenucima pokazali da nam nedostaje iskustva i bilo je premalo nogometa i prave igre. I dalje imamo šanse u Ligi prvaka, ali bio bih jako zadovoljan s mjestom u Europskoj ligi isto tako, sve dok nastavimo skupljati europsko iskustvo i razvijati se", rekao je Atalantin trener Gian Piero Gasperini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Manchester City je momčad koja je odlična napadački, ali u obrani se muče. Zato smo morali riskirati, podigli smo intenzitet inaše igre na maksimum, početi igrati brže i agresivnije i u drugom smo poluvremenu stvorili više prilika i igrali smo bolje od Manchester Cityja. Još nismo mrtvi", poručio je Gasperini za Sky Sport.

Pep Guardiola našao se u specifičnoj situaciji, morao je na vrata stavljati desnog beka Kylea Walkera. "To mi je prvi put u karijeri da sam morao postaviti trojicu različitih vratara. Za nas je dobro da su nam zapucali samo jednom na vrata otkako je Walker stao na gol. Na poluvremenu smo trebali voditi s dva gola prednosti, ali ponekad se takve stvari događaju. Nikad ne bih podcijenio Atalantu. Svi Talijani znaju da je osvojiti četiri boda iz dvije utakmice protiv Atalante za nas divan rezultat", uz puno je respekta govorio Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Mario Pasalic of Atalanta and Alejandro Papu Gomez of Atalanta Bergamo 25-4-2019 Stadio Atleti Azzurri d Italia Football Italy Cup 2018/2019 Atalanta - ACF Fiorentina semi final second leg Photo Luca Pagliaricci Insidefoto /Sipa USA, Image: 428465240, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Germany, Italy, Japan, and The Netherlands ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Pašalić o Dinamu

Utakmicu je komentirao i junak susreta, hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji je postigao izjednačujući gol.

"Da nam je netko rekao da će ovo biti konačan rezultat prije susreta bili bismo sretni, ali s obzirom kako se utakmica razvijala imamo za čime žaliti. Ali možemo biti sretni s našom igrom, posebice u drugom poluvremenu", rekao je Pašalić koji je zatim komentirao i utakmicu Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli smo da su Dinamo i Šahtar remizirali, što znači da smo i dalje u igri. Pokušat ćemo osvojiti šest bodova u zadnje dvije utakmice i vidjeti što će se dogoditi", kazao je Pašalić.

"Modri" će natjecanje po skupinama završiti 11. prosinca na stadionu Maksimir protiv Manchester Cityja, dok će u drugom susretu Šahtar ugostiti Atalantu. Prve dvije momčadi izborit će plasman u osminu finala Lige prvaka, trećeplasirani seli u Europsku ligu, dok za posljednju momčad u skupini za ovu sezonu završava europska priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo