VATRENI NA METI KRITIKE NAJJAČIH ŠPANJOLSKIH MEDIJA: / Možda vas iznenade napisi o Modriću i Rakitiću - 'Nije doprinio svojoj ekipi'

Image
Foto: Profimedia

Iako hrvatski reprezentativci nisu igrali puno, ipak su pobrali kritike španjolskih medija

2.3.2020.
8:16
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši madridskog Reala vratili su se na vrh ljestvice španjolskog prvenstva 2-0 (0-0) pobjedom protiv svog najvećeg rivala Barcelone u susretu 26. kola igranom na njihovom Santiago Bernabeu. U utakmici s malo prilika "kraljevski" klub poveo je golom 19-godišnjeg Brazilca Viniciusa Juniora u 71. minuti. Njega je na lijevom krilu proigrao Kroos, a mladi se Brazilac sjurio u kazneni prostor i iskosa s ruba peterca uputio jak udarac koji se od bloka Piquea odbio iza leđa Ter Stegena. Konačnih 2-0 postavio je Mariano Diaz iz protunapada u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Image
Foto: Profimedia

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (TOP) vies with Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) semi-final second leg football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 27, 2019., Image: 416356059, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Modrić dobar, Rakitić ne

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić ušao je u igru za Real u 79. minuti, dok je dokapetan "vatrenih" Ivan Rakitić igrao za Barcelonu od 81. minute. Iako hrvatski reprezentativci nisu igrali puno, ipak su pobrali kritike španjolskih medija, Marce i AS-a. Oba su se medija složila da je Modrić unio mirnoću u posljednjim trenucima utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrao je posljednjih nekoliko minuta i ponudio opciju više u sredini. Zidane ga je uveo u ključnom trenutku i Modrić je zaustavio Barcelonu da se vrati u utakmicu. Prošao je test", stoji u AS-ovu opisu Modrić, dok Marca ističe, "Ušao je s klupe kako bi smirio ritam utakmice, ali ionako je bilo malo šanse da se dogodi preokret. Napravio prekršaj u opasnoj zoni nad Ansuom Fatijem".

S druge strane Rakitića baš i nisu nahvalili... "Ušao je s klupe u 81. minuti umjesto Brazilca Arthura koji se nije uspio istaknuti", piše AS, a Marca je bila nešto konkretnija i preciznija. "Barceloni je trebao gol za povratak u utakmicu, a Rakitić je uveden da unese svježinu i kreativnosti u utakmicu. Nije uspio doprinijeti svojoj ekipi u ključnom trenutku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo